"Ξύπνησε" η ιντιφάντα - Επικίνδυνη "φωτιά" στη Μέση Ανατολή

Εικόνες από την δεκαετία του '60 και την εξέγερση των Παλαιστινίων, θυμίζουν οι εν εξελίξει πορείες διαμαρτυρίας στην απόφαση Τραμπ ν'αναγνωρίσει ολόκληρη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Περισσότεροι από 46 άνθρωποι σε Βηθλεέμ, Ανατολική Λωρίδα της Γάζας αλλά και παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ τραυματίστηκαν στην διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και

Ισραηλινών κατασταλτικών Δυνάμεων.

Τα δακρυγόνα και οι πλαστικές σφαίρες δεν αραιώνουν το πλήθος των διαδηλωτών. Με σύνθημά τους την ιντιφάντα και κρατώντας σημαίες του πατέρα των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, η Παλαιστίνιοι δηλώνουν το παρών τους σε αντι-αμερικανικές και αντι-ισραηλίτικες διαδηλώσεις οργής.

Συναγερμός προστασίας ήχησε στο Ισραήλ, όταν μέλη της Χαμάς, εκτόξευσαν ρουκέτες από την Λωρίδα της Γάζας, με στόχο να πλήξουν Ισραηλινό έδαφος. Οι ρουκέτες δεν βρήκαν τον στόχο τους, σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, ωστόσο, η κίνηση και μόνο ήταν ικανή για να δώσει σύνθημα χρήσης αληθινών σφαιρών εναντίον Παλαιστίνιων διαδηλωτών από τις στρατιωτικές Δυνάμεις του Ισραήλ.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, 11 Παλαιστίνιοι, φέρουν τραύματα από αληθινές σφαίρες και νοσηλεύονται, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Μόνο που αυτή η ιντιφάντα, ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια της πρώτης και της δεύτερης, της γης των Παλαιστινίων, αλλά και τα συναισθηματικά όρια της ιντιφάντας στις ψυχές των Παλαιστινίων.

Με σύνθημά τους "ΗΠΑ, η "μητέρα" του τρόμου" και "Κάτω οι ΗΠΑ" χιλιάδες άραβες μουσουλμάνοι διαδηλώνουν σε Ιορδανία και Τυνησία.

Ταυτόχρονα, το Κοινοβούλιο της Τυνησίας ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καλεί όλες τις μουσουλμανικές χώρες και οντότητες "ν'αναλάβουν την ιστορική ευθύνη τους, ώστε να μην εφαρμοστεί η απόφαση των ΗΠΑ," με ότι αυτό συνεπάγεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα