"Τα έξοδα νοσηλείας Βασιλείου τα είχε αναλάβει ο Γλαύκος"

Σάλο προκάλεσε η διευκρινιστική ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφορικά με το θέμα που προέκυψε στην πρόσφατη έκθεση για το ΥΠΕΞ και ανέφερε ότι πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει στο κράτος €48.087.

Λόγω του ότι σε δημοσίευμα εφημερίδας την περασμένη Παρασκευή, φωτογραφίστηκε ο Δημήτρης Χριστόφιας ως ο Πρόεδρος που χρωστά αυτό το ποσό, η Ελεγκτική Υπηρεσία αναγκάστηκε να προβεί στην ανακοίνωση με την οποία κατονομάζει τον Γιώργο Βασιλείου.

Γεν. Ελεγκτής: Αυτός είναι ο πρώην ΠτΔ που χρωστά €48.087

Σημειώνεται ότι ο τέως Πρόεδρος μ' αιχμηρή ανακοίνωσή

του προειδοποίησε με λήψη όλων των νομικών του μέτρων. Η συγκεκριμένη αναφορά για τον πρώην πρόεδρο, περιλαμβάνεται στις ετήσιες εκθέσεις του ΥΠΕΞ από το 2011, χρονιά δηλαδή κατά την οποία ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι οφειλές δεν αφορούσαν προφανώς προηγούμενους προέδρους αφού δεν είναι εν ζωή και ως εκ τούτου, οι νεκροί δεν έχουν οφειλές.

Οργή Χριστόφια:Η "Αλήθεια" με κατηγορεί ψευδώς και ασυστόλως

Πηγές από την Ελεγκτική Υπηρεσία ανέφεραν χαρακτηριστικά στο SigmaLive για το θέμα ότι η αναφορά στην φετινή έκθεση ήταν ένα απλό «copy paste» όπως γίνεται κάθε χρόνο από το 2011. Αναφορικά με τις απαντήσεις που έδωσε ο Γιώργος Βασιλείου ότι δηλαδή δεν τον ενημέρωσε κανένας ενώ προσπάθησε να μιλήσει με τον Ελεγκτή και αυτός δεν του απάντησε, ίδιες πηγές από την ΕΥ ανέφεραν ότι δεν έχουν κάτι να αναφέρουν.

Γ. Βασιλείου: Δεν γνώριζα ότι χρωστώ – Μη σοβαρό το θέμα

Εξάλλου πηγές από το ΥΠΕΞ ανέφεραν στο SigmaLive ότι την περίοδο όπου γίνεται αναφορά ότι ήταν στο εξωτερικό ο πρώην Πρόεδρος και σύμφωνα με τον ίδιο εκεί νοσηλεύτηκε λόγω όγκου που είχε στο κεφάλι, τα έξοδα τα είχε αναλάβει ο τότε πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης. Η κάλυψη των εξόδων ωστόσο αφορούσε μόνο τον ίδιο και όχι όλης του της οικογένειας, τονίσθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα