"Στο στόχαστρο ευρωπαϊκών Συλλόγων ο Λαΐφης"

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον ατζέντη του Κωνσταντίνου Λαΐφη, Τάσο Κυρμίτση ζητώντας την άποψη του για τον «βράχο της Κύπρου» όπως αποκαλείται στο Βέλγιο.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

Ο Κωνσταντίνος Λαΐφης δίχως τυμπανοκρουσίες και βαρύγδουπες δηλώσεις μεταπήδησε τον περασμένο Ιούλιο με την μορφή δανεισμού για δύο χρόνια στη Σταντάρ Λιέγης. Ο Ολυμπιακός δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε ανακοινώσει την απόκτηση

του, αλλά συμφώνησε με τους Βαλόνους.

Ο Κύπριος στόπερ σχεδόν με το καλημέρα όχι μόνο καθιερώθηκε στη Σταντάρ Λιέγης αριθμώντας ήδη 18 συμμετοχές στο βελγικό πρωτάθλημα, αλλά έχει κάνει την διαφορά με τις εμφανίσεις του σε σημείο οι Βέλγοι να θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους στόπερ της Jupiler League.

Η αγωνιστική συνέπεια του 23χρονου διεθνή έχει πυροδοτήσει νέο κύκλο φημών αναφορικά με την διακοπή του δανεισμού του και κατ' επέκταση την επιστροφή του στον Ολυμπιακό.



Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον ατζέντη του Κωνσταντίνου Λαΐφη, Τάσο Κυρμίτση ζητώντας την άποψη του για τον «βράχο της Κύπρου» όπως αποκαλείται στο Βέλγιο.

«Δεν πήρα μέρος στη συμφωνία που έκανε ο Ολυμπιακός με την Σταντάρ Λιέγης, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό το σκέλος. Ο Ολυμπιακός διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τη Σταντάρ κάτι που έχει φανεί από τη συνεργασία που έχουν οι δύο σύλλογοι. Ο Ολυμπιακός παρακολουθούσε τον Κωνσταντίνο και επένδυσε με την απόκτηση του.

Δεν γνωρίζω εάν έχει γίνει επίσημη συνάντηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού με τους αξιωματούχους της Σταντάρ Λιέγης για αυτό το θέμα, αλλά ενδεχομένως να είχαν την ευκαιρία να τα πουν στο περιθώριο του αγώνα του Παναθηναϊκού με την βελγική ομάδα για τους ομίλους του Europa League».



Ο εκπρόσωπος του σέντερ μπακ της Σταντάρ Λιέγης αναφέρθηκε στο χρονικό του δανεισμού του στην ομάδα του Αλεξάνταρ Γιάνκοβιτς.

«Ο Κωνσταντίνος ήθελε να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με το κυπριακό και ήταν χαρούμενος που έκανε το μεγάλο βήμα στον Ολυμπιακό.

Με την δική του συγκατάθεση και αφού τα βρήκαν οι δύο ομάδες δέχθηκε με ικανοποίηση να παραχωρηθεί δανεικός στην Σταντάρ Λιέγης».

Ακόμη και οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τις δυνατότητες του Λαΐφη εξεπλάγησαν από την ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκε σε παίκτη-κλειδί της Σταντάρ Λιέγης.

«Είναι πολύ χαρούμενος γιατί έχει πάρει χρόνο συμμετοχής και είναι στην ενδεκάδα σχεδόν σε όλα τα ματς της Σταντάρ Λιέγης (σ.σ.:17 από τα 18 ματς βασικός στο πρωτάθλημα).

Γνωρίζαμε ασφαλώς τις δυνατότητες του. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει σπουδαίες ικανότητες, αλλά ακόμη και εμείς ξαφνιαστήκαμε για το πόσο γρήγορα κατάφερε να εγκλιματιστεί στο Βέλγιο παίρνοντας από το ξεκίνημα του χρόνο συμμετοχής».

Ο Τάσος Κυρμίτσης παραδέχθηκε πως ήδη ο Λαΐφης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων.

«Υπάρχουν σύλλογοι του εξωτερικού που ενδιαφέρονται για τον Κωνσταντίνο Λαίφη. Άλλωστε από την στιγμή που παίζει στην κεντρική Ευρώπη είναι πιο εύκολο να τον δουν και να φτάσει ακόμη πιο ψηλά.

Από την Κύπρο αυτό είναι δύσκολο να συμβεί απευθείας, αλλά πλέον με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί στο Βέλγιο δεν προκαλεί εντύπωση».



Ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλά μια ευχή, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν θεωρείται τυχαίο.

«Ο Λαΐφης ήθελε να φύγει από την Κύπρο για να πάει κάπου ακόμη πιο ψηλά. Οι στόχοι αναπροσαρμόζονται κάθε σεζόν με βάση την απόδοση του κάθε ποδοσφαιριστή. Είναι λογικό όταν διακρίνεσαι με την ομάδα σου να κάνεις ακόμη μεγαλύτερα όνειρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα