Ακραίοι αριστεροί στην Ισπανία διαδηλώνουν κατά τουριστών

Ακραία αριστερά στοιχεία στην Ισπανία ξεκίνησαν εκστρατεία κατά του μαζικού τουρισμού στη χώρα και υπέρ της έλευσης προσφύγων.

Όπως μεταδίδεται, η εκστρατεία κατά του μαζικού τουρισμού διοργανώνεται από εξτρεμιστές αυτονομιστές στη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια και τις Βαλεαρίδες Νήσους, και φθάνει στο ιστορικό κέντρο του Σαν Σεμπαστιάν.

Συνθήματα όπως "Να φύγουν οι τουρίστες, να έρθουν οι πρόσφυγες" εμφανίστηκαν στους τοίχους της Γκιπούθκοα, της παραθαλάσσιας επαρχίας της αυτόνομης χώρας των Βάσκων.

Το τμήμα νεολαίας Ernai, του εξτρεμιστικού αριστερού κόμματος ανεξαρτησίας

Sortu, θα διοργανώσει διαδήλωση κατά του τουρισμού στις 17 Αυγούστου.

Η διαδήλωση συμπίπτει με την εβδομάδα του φεστιβάλ "Semana Grande", που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο απόγειο της τουριστικής περιόδου.

Η διαδήλωση στο Σαν Σεπαστιάν αποτελεί μέρος των διαδηλώσεων που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στη Βαρκελώνη, τη Μαγιόρκα και τη Βαλένθια.

Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν από την εξτρεμιστική αριστερή πτέρυγα και αντι-καπιταλιστική οργάνωση Arran, η οποία στοχεύει τους τουρίστες.

Το χειρότερο επεισόδιο συνέβη την Πέμπτη όταν μια ομάδα ακτιβιστών επιτέθηκε σε τουριστικό λεωφορείο στην πόλη Gaudi, απειλώντας τον οδηγό με μαχαίρι και αναγκάζοντάς τον να εξέλθει του λεωφορείου. Στη συνέχεια έσχισαν τα λάστιχα του οχήματος με μαχαίρια.

Ο αριθμός των τουριστών στην Ισπανία έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο του έτους με 37 εκ. τουρίστες, σημειώνοντας 14.8% αύξηση σε σχέση με το 2016.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα