"Παράτυπη επιχορήγηση οργανώσεων" καταγγέλλει η ΕΔΟΝ

Αγανάκτηση εκφράζει η ΕΔΟΝ σε σχέση με "παράτυπη πρακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ για επιχορήγηση του κόμματος και των συνδεδεμένων οργανώσεων του".

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΔΟΝ:

Ως ΕΔΟΝ εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την παράτυπη πρακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη–ΔΗΣΥ για επιχορήγηση του κόμματος τους και των συνδεδεμένων του οργανώσεων από το κονδύλι Διαφώτισης του Υπουργείου Εξωτερικών που δίνεται στα πολιτικά κόμματα.

Συγκεκριμένα, κάθε κόμμα και οι συνδεδεμένες

του οργανώσεις δικαιούνται από αυτό το κονδύλι συγκεκριμένο εγκεκριμένο ποσό. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή που παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής στις 7/9/2017, το 2015 σε συνδεδεμένη οργάνωση του κόμματος δόθηκε χορηγία χωρίς να συνυπολογιστεί στην επιχορήγηση του κόμματος, κατόπιν έγκρισης του Υπουργού Εξωτερικών, πρακτική που δεν ακολουθήθηκε για τις οργανώσεις άλλων κομμάτων. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι ως ΕΔΟΝ, κατά τον ουσιώδη χρόνο αιτηθήκαμε επιχορήγηση για εκδήλωση Διαφώτισης που πραγματοποιήσαμε αλλά ορθά δεν εγκριθήκαμε αφού θα υπερβαίναμε το όριο του κονδυλιού διαφώτισης που δικαιούταν το ΑΚΕΛ και οι συνδεδεμένες με αυτό οργανώσεις.

Μετά από ερώτηση της βουλευτού του ΑΚΕΛ Σκεύης Κουκουμά, ο Γενικός Ελεγκτής απάντησε ότι αυτή η οργάνωση είναι συνδεδεμένη με το κυβερνών κόμμα, το ΔΗΣΥ. Ειδικότερα, ενώ ο ΔΗΣΥ και οι συνδεδεμένες σε αυτό οργανώσεις (ΝΕΔΗΣΥ, ΓΟΔΗΣΥ κλπ.) δικαιούνται 25 χιλιάδες ευρώ ετησίως για σκοπούς διαφώτισης για το Κυπριακό, το 2015, ο ΔΗΣΥ εξασφάλισε 24 χιλιάδες και επιπλέον μια εκ των οργανώσεων του, άλλες 6 χιλιάδες, δηλαδή συνολικά έλαβαν 30 χιλιάδες ευρώ!

Είναι πραγματικά εξωφρενικό τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτικές λιτότητας που φτωχοποίησαν το λαό να ακολουθεί τέτοιες πρακτικές. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ δεν σέβεται τις θυσίες που έκανε ο κυπριακός λαός με τις αποκοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Τη στιγμή που η Κύπρος βρίσκεται στις 4 χώρες της ΕΕ με τη ψηλότερη ανεργία, τη στιγμή που οι νέοι μεταναστεύουν, οι κυβερνώντες επιλέγουν να επιχορηγήσουν παράτυπα το κόμμα τους και τις οργανώσεις του. Αν εκεί στο ΔΗΣΥ δεν σέβονται τις θυσίες του λαού και τα προβλήματα που οι ίδιοι του δημιούργησαν, ας σεβαστούν τουλάχιστον τους κανονισμούς, τη νομοθεσία και τη χρηστή διοίκηση.

Ως ΕΔΟΝ, καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις πρακτικές. Τονίζουμε ότι ουδέποτε ακολουθήσαμε και ούτε πρόκειται να ακολουθήσουμε τέτοιες πρακτικές που δεν σέβονται πρώτα και κύρια τον ίδιο το λαό. Ας τους κρίνει ο κυπριακός λαός.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα