"Ο ΑΠΟΕΛ είναι καταδικσμένος να πρωταγωνιστεί"

Κρατούσε τα κλειδιά του καλαθοσφαιρικού τμήματος για να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα και να επαναφέρει τον ΑΠΟΕΛ στους τίτλους. Οι τρεις ήττες στους πρώτους τέσσερεις αγώνες στο πρωτάθλημα και η αμφισβήτηση που δημιουργήθηκε για τις δυνατότητες της ομάδας, του προκάλεσαν ανησυχία. Η συνέχεια άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Πρώτον, επιβεβαίωσε τις ικανότητες του τμήματος και δεύτερον, τον δικαίωσε. Η κατάκτηση του Κυπέλλου δεν τον παρασέρνει και στέλνει μήνυμα σοβαρότητας και στήριξης εν όψει συνέχειας.

Το μέλος της διοίκησης

-Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας και Γενικός Αρχηγός του Καλαθοσφαιρικού Τμήματος- Μιχάλης Κωνσταντινίδης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΠΟΕΛ για όλα τα θέματα που αφορούν το τμήμα που ηγείται.

- Κ. Κωνσταντινίδη, φτάσαμε στον τελικό και κατακτήσαμε το τρόπαιο παλικαρίσια, αν αναλογιστούμε τις μεγάλες ανατροπές απέναντι σε Απόλλωνα και ΑΕΚ και το παραλίγο σοκ από την ΕΘΑ.

Όντως τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Πήγαμε στο Final Four, όχι σαν αουτσάιντερ, αλλά ούτε ως το μεγάλο φαβορί. Ευτυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν ιδανικά κα κατακτήσαμε τον τίτλο. Όσον αφορά στο δραματικό τρόπο που ήρθε ο τίτλος, εκτιμώ ότι έπαιξαν ρόλο αρκετά πράγματα. Η τακτική του προπονητή και γενικά όλου του τεχνικού επιτελείου, η ηγετική μορφή των καλαθοσφαιριστών, το βάρος της φανέλας και φυσικά η μεγάλη στήριξη του κόσμου που επί της ευκαιρίας τον ευχαριστούμε και δημόσια.

- Πως ζήσατε τον τελικό και τι κλίμα επικρατούσε στον πάγκο κατά τη διάρκεια του;

Το περάσαμε όπως όλος ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ, με μπόλικο άγχος και αγωνία, αλλά σε κανένα σημείο του αγώνα δε χάσαμε την πίστη μας. Δε θα ξεχάσω το τεχνικό επιτελείο που πίστευε στην ανατροπή, το έλεγε κατά τα διάρκεια του τελικού και κατάφερε να το μεταφέρει στους παίχτες.

- Πανηγυρίσατε έξαλλα μετά το τέλος του αγώνα, σαν μικρό παιδί

Το θέλαμε πολύ αυτό το τρόπαιο και το αποδείξαμε σε όλους τους αγώνες. Στο τελευταίο Κύπελλο ήμουν έφορος και έκτοτε από το ίδιο πόστο χάσαμε τρείς τελικούς. Έπρεπε να μπει και ένα τέλος. Επιπρόσθετα, πείτε το γούρι ή όπως θέλετε, ο αριθμός 13 είναι ο τυχερός μου και με «δικαίωσε», αφού μετά από τόσα χρόνια κατακτήσαμε ξανά τον τίτλο. Να σημειώσω επίσης, ότι ο πρώτος μου τίτλος σαν έφορος της ομάδας ήταν το Κύπελλο του 2003 με τον Ελλαδίτη Πρτοπονητή Νίκο Λινάρδο και με τον νεαρό τότε Ανδρέα Σιζόπουλο.

- Η ομάδα πέρασε από διάφορα στάδια και ένα εξ αυτών ήταν η αμφισβήτηση.

Νομίζω δώσαμε την καλύτερη απάντηση στο γήπεδο, κερδίζοντας όλους τους αντιπάλους. Ο Γιώργος Βόβορας κατάφερε με σκληρή δουλειά να φέρει την ηρεμία, την πίστη και την αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Η διοίκηση ποτέ δεν αμφισβήτησε την ομάδα, ακόμα και μετά τις συνεχόμενες ήττες. Γνωρίζαμε ότι διαθέτουμε καλούς καλαθοσφαιριστές και με πολύ καλό βιογραφικό, το οποίο πολλές φορές τονίσαμε και θυμίσαμε στα παιδιά ότι ξέρουμε και πιστεύουμε σε αυτούς, αλλά χρειάζονταν χρόνο για να αποκτήσουν την κατάλληλη χημεία.

- Μιας και αναφερθήκατε στον κ. Βόβορα, ποια κριτήρια έπαιξαν ρόλο στην επιλογή του;

Οι φιλοδοξίες, η όρεξη για σκληρή δουλειά και η λογική. Ο κ. Βόβορας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανέφερε στη διοίκηση ότι δεν πρόκειται να κάνει προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ αν δεν γνωρίσει καλά τους καλαθοσφαιριστές και τι μπορούν να προσφέρουν. Μας τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα δει την ομάδα για κάποια παιχνίδια αγωνιζόμενη και ακολούθως θα έρθει με εισηγήσεις. Η προσθαφαίρεση Χιθ - Στάνλεϊ έγινε γιατί ο τελευταίος είχε πρόταση από ομάδα της Ουγγαρίας και ζήτησε να αποχωρήσει. Φυσικά εμάς δεν μας επηρέασε αυτή η κίνηση, αφού ο Χιθ ήταν ο καλύτερος ξένος του Πρωταθλήματος το 2009-2010 και από τους μεγάλους συντελεστές της πορείας στην Ευρώπη (8 του Eurochallenge) και της καλύτερης ομάδας του ΑΠΟΕΛ κατά την άποψη μου.



- Κ. Κωνσταντινίδη, αντιλαμβάνεστε ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου δημιούργησε αναπόφευκτα μεγαλύτερες προσδοκίες και πίεση για τη συνέχεια.

Το γνωρίζουμε και η διοίκηση θα κάνει τα πάντα για να παρουσιάσει ακόμα πιο δυνατή την ομάδα στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο ΑΠΟΕΛ είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί και αυτό θα κάνει και φέτος. Καλούμε τον κόσμο να μείνει κοντά στην ομάδα και να τη στηρίξει μέχρι τέλους. Τονίζω ότι σε καμία περίπτωση δε θα γίνει αλλαγή Καλαθοσφαιριστή για χάρη της αλλαγής.

Σαν επίλογο θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Σωματείου Μάριο Χαραλάμπους για την ομαλή λειτουργία του Τμήματος και την εμπιστοσύνη που έδειξε στην ομάδα και την Εφορεία του τμήματος μετά τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Επίσης, ευχαριστώ τον ιατρό Χριστόφορο Βαριάνο για την άψογη συνεργασία που είχαμε σαν υπεύθυνοι του Καλαθοσφαιρικού Τμήματος , τον Λάζαρο Λαζάρου που είναι πάντα δίπλα μας και τον Προπονητή Γιώργο Βόβορα που δουλεύει ακατάπαυστα για το καλό της ομάδας. Φυσικά, στέλνω τις ευχαριστίες μου σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου για την πίστη του προς την ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα