"Λαΐφης αντί του Σιόβα, Γιαννιώτας αντί του Σεμπά"!

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ευθύμη Κουλούρη, αλλά και για τους Γιάννη Γιαννιώτα και Κωνσταντίνο Λαΐφη, ο Σίμος Ταραπουλούζης, σε συνέντευξη που έδωσε στο sportdog.gr.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κύπριου προπονητή:

"Ήταν πολύ καλή η περσινή σεζόν για τον Κουλούρη, γιατί πέτυχε πολλά και σημαντικά γκολ

σε δύσκολους αγώνες. Ήρθε ως δεύτερη επιλογή, αλλά κατάφερε με το πάθος του στις προπονήσεις και τον επαγγελματισμό του να πάρει τη φανέλα του βασικού. Πήρε αρκετά λεπτά συμμετοχής, που ήταν και ο αρχικός στόχος του. Θεωρώ ότι δικαίωσε όλους η επιλογή του να έρθει πέρσι στην Ανόρθωση, καθώς φέτος πήγε περισσότερο έτοιμος στον ΠΑΟΚ", ήταν η αρχική τοποθέτηση του

Ποιο είναι το σχόλιό σας για την εμφάνισή του και τα γκολ που πέτυχε εναντίον του Αστέρα Τρίπολης;

"Από μικρός είχε δείξει πως είχε ευχέρεια στο σκοράρισμα. Σε δύο φάσεις το έδειξε και χθες, καθώς σκόραρε με μία επαφή και τα δύο γκολ. Μπορεί το δεύτερο να ήταν περισσότερο εντυπωσιακό, αλλά το πρώτο γκολ είναι που τον χαρακτηρίζει: Είναι μέσα στις φάσεις και μυρίζεται σαν αλεπού το γκολ. Είναι παθιασμένος ποδοσφαιριστής και είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που πανηγυρίζει τα γκολ που πετυχαίνει. Είχαμε ιδιαίτερη σχέση στην Ανόρθωση, τον πίστευα και τον πιστεύω πολύ. Το πρωί μάλιστα μιλήσαμε για να τον συγχαρώ".

Μπορεί να κάνει καριέρα ανάλογη με τού Κλάους στον ΠΑΟΚ;

"Είναι νωρίς για να το πούμε αυτό, γιατί ο Κλάους είναι πιο έτομος παίκτης, έχει ήδη θητεία στον ΠΑΟΚ. Αλλά ο Ευθύμης έχει όλα τα προσόντα να κάνει ανάλογη καριέρα, ίσως και καλύτερη από τον Αθανασιάδη. Στόχος είναι να παίξει σε πολλά παιχνίδια, να μάθει πολλά. Και χρειάζεται για να τα καταφέρει να μη βιάζεται και να μην τον γεμίσουν με άγχος και πίεση".

Μπορεί να πάρει φανέλα βασικού στον ΠΑΟΚ; Ειδικά σε μία περίοδο που οι Θεσσαλονικείς έχουν μόνο τον Κλάους και τον Περέιρα στην ομάδα;

"Ο Ευθύμης είναι εντελώς διαφορετικός ποδοσφαιριστής από τον Περέιρα, περισσότερο το στιλ του μοιάζει με του Κλάους. Πιστεύω ότι αρχικά θα είναι η δεύτερη επιλογή, μετά τον Αθανασιάδη. Κι αν υπάρξει πρόβλημα, θα γίνει αυτός βασικός. Αλλά μπορεί να συνυπάρξει στην ίδια 11άδα τόσο με τον Κλάους όσο και με τον Περέιρα. Του εύχομαι να κάνει μεγάλη καριέρα και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει".

Ποια είναι η πορεία του Γιαννιώτα στον ΑΠΟΕΛ;

"Ο Γιαννιώτας κάνει εξαιρετική σεζόν, συνεχίζοντας την περσινή του παρουσία. Έχει πετύχει πολλά σημαντικά γκολ και έχει δώσει ασίστ. Ξεκίνησε καλά τη σεζόν, γι' αυτό και έλαβε κλήση για την Εθνική ομάδα. Έκανε το καλύτερο που μπορούσε για την καριέρα του, από τη στιγμή που δεν τον ήθελε ο Ολυμπιακός: Πήγε σε μία μικρότερη ομάδα που τον ήθελε και τον έβαζε να παίζει. Για να εξελιχθεί ένας ποδοσφαιριστής χρειάζεται να παίζει και όχι να κάθεται στον πάγκο. Έτσι έφτασε σήμερα να τον θέλει αγγλική ομάδα".

Θα μπορούσε να γίνει βασικός στον Ολυμπιακό;

"Στον περσινό Ολυμπιακό δεν θεωρώ ότι θα μπορούσε να είχε θέση, αλλά στον φετινό Ολυμπιακό θα μπορούσε. Σε σχέση με τον Σεμπά, για παράδειγμα, που βλέπουμε να παίζει τώρα, είναι καλύτερος".

Ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζετε καλά, λόγω της θητείας σας στην Εθνική Κύπρου, είναι ο Κωνσταντίνος Λαΐφης. Στη Σταντάρ Λιέγης πηγαίνει εξαιρετικά, στον Ολυμπιακό δεν είχε θέση;

"Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός υποτίμησε λίγο την περίπτωση του Λαΐφη. Θα μπορούσε να παίξει στον Ολυμπιακό, γιατί πηγαίνει πολύ καλά και στο Βέλγιο. Τον παρακολουθώ σε όλα τα ματς που έχει δώσει, λόγω της Εθνικής ομάδας. Αν ήμουν εγώ στον Ολυμπιακό θα τον κρατούσα, δεν θα τον άφηνα να φύγει δανεικός. Είναι εξαιρετικός αμυντικός, που οργανώνει το παιχνίδι από πίσω, με καλό κεφάλι, που θα μπορούσε να παίζει αντί του Μποτία στον Ολυμπιακό ή με παρτενέρ τον Μποτία. Θα μπορούσε να γίνει ο νέος Σιόβας ή να αντικαταστήσει τον Σιόβα στο ρόστερ. Αριστεροπόδαρος αμυντικός με τα στοιχεία του Λαΐφη είναι δυσεύρετος, όλη η Ευρώπη ψάχνει για τέτοιους αμυντικούς".

Keywords
Τυχαία Θέματα