"Κόντρα" ΔΗΚΟ - ΥΠΕΣ για έξωση πρόσφυγα

«Ανάλγητη» χαρακτήρισε την συμπεριφορά του κράτους έναντι ενός πρόσφυγα ο οποίος εκδιώχθηκε με βία από την κατοικία που διέμενε σε προσφυγικό συνοικισμό το Δημοκρατικό Κόμμα .

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ αναφέρει:

Διερωτόμαστε:

Δεν μπορούσε το αρμόδιο Υπουργείο να μεριμνήσει έτσι ο συμπατριώτης μας πρόσφυγας και καρκινοπαθής να μεταστεγαστεί, προτού γίνουν όλα αυτά τα απαράδεκτα, που παρακολουθήσαμε στους τηλεοπτικούς δέκτες;

Ήταν πραγματική ανάγκη το κράτος να επιδείξει τέτοιου είδους συμπεριφορά,

ωσάν να λειτουργούν όλα εύρυθμα σε ότι αφορά τις προσφυγικές κατοικίες;

Καλούμε την κυβέρνηση να προσέξει τη συμπεριφορά της έναντι συμπολιτών μας, που υποφέρουν από τις συνέπειες της κατοχής, για να μην επαναληφθούν ξανά αναλγησίες του χειρίστου είδους.

Απαντώντας το Υπουργείο Εσωτερικών στο ΔΗΚΟ, διευκρινίζει πως τα πραγματικά γεγονότα δεν είναι έτσι όπως έχουν παρουσιαστεί.

Τόνισε επίσης πως “η έξωση δεν έγινε με τη βία, αλλά ειρηνικά και νομότυπα, με δικαστική απόφαση”.

“Ο συγκεκριμένος πρόσφυγας, που είναι μονήρης, κατακρατούσε παράνομα κατοικία σε προσφυγικό συνοικισμό, η οποία με βάση τα υφιστάμενα κριτήρια, έπρεπε να δοθεί σε οικογένεια με παιδιά”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνει πως “ο λόγος που το ΥΠΕΣ δεν μπόρεσε να μεριμνήσει πιο έγκαιρα, για τη μεταστέγαση του, είναι γιατί ο ίδιος αρνείτο να συνεργαστεί με την Πολεοδομία και να εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη οικία”.

Τέλος, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι η Πολεοδομία έχει εξεύρει για τις ανάγκες του συγκεκριμένου πρόσφυγα διαμέρισμα, κατάλληλο για μονήρες άτομο, έναντι του συμβολικού ενοικίου των 10 περίπου ευρώ μηνιαίως.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα