"Η Ειδομένη τον επόμενο μήνα θα διαλυθεί, όμορφα κι ωραία"

«Η Ειδομένη μέσα στον επόμενο μήνα θα διαλυθεί όμορφα κι ωραία», διαβεβαίωσε από την Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος -απαντώντας σε σχετική με το Προσφυγικό επερώτηση της ΝΔ- χαρακτήρισε την Συμφωνία των Βρυξελλών «πάρα πολύ δύσκολη», ωστόσο την καλύτερη που μπορούσε να επιτευχθεί.

Έτσι, κάλεσε τα κόμματα να συμπαραταχθούν με την κυβέρνηση, ώστε η Συμφωνία να επιτευχθεί «και να χαμηλώσουν οι τόνοι».

«Είχαμε στρατηγική η οποία εντέλει οδήγησε εδώ. Πρακτικά εμείς και

η Γερμανία την υπερασπιστήκαμε. Δεν χρειάζονται αντιδικίες. Να βάλουμε πλάτη όλοι αυτή τη δύσκολη συμφωνία να μπορέσουμε να την προχωρήσουμε, πιθανώς σε αυτή την φάση είναι η μόνη λύση», κάλεσε ο Γιάννης Μουζάλας.

Απέναντι στην κριτική που άσκησαν οι επερωτώντες βουλευτές, αφού διαβεβαίωσε ότι τον επόμενο μήνα «η Ειδομένη θα διαλυθεί», επισήμανε ότι δεν είναι σε θέση να πει αν αυτό θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα, «πιθανώς και ναι», αλλά εξήγησε πως «αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με μαγικά ραβδιά». Διαβεβαίωσε επίσης ότι το «κράτος είναι λίγο πιο δίπλα, λίγο πιο κάτω, έχουμε γιατρούς, καθαρό νερό, φτιάχνει θέσεις, ώστε να διαθέτει τα ελάχιστα που δικαιούνται οι πρόσφυγες, αλλά δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι στην Ειδομένη θα φτιάξουμε κάμπινγκ, θα φτιάξουμε ένα καινούργιο Καλαί, θα είναι μία πηγή ανωμαλίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, χαρακτήρισε «λογικό» η αντιπολίτευση να έχει την άποψη ότι η κυβέρνηση είναι μια κακή κυβέρνηση και πρέπει να πέσει, αλλά επισήμανε πως είναι λάθος σε αυτή τη λογική να εντάσσει τα πάντα και να προσπαθεί να συμπιέσει εκεί ζητήματα του προσφυγικού. «Είναι εθνικό θέμα. Καταλαβαίνω ότι η ΝΔ το αναγνωρίζει ως τέτοιο, αλλά πολλές φορές κάποιοι, όχι όλοι και όχι ο πρόεδρος της ΝΔ, λειτουργούν αλλιώς» πρόσθεσε, ωστόσο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα