Σπείρα διαρρηκτών εξάρθρωσε η Αστυνομία

Με τη σύλληψη έξι προσώπων, η Αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα διαρρηκτών που φαίνεται να δραστηριοποιείτο εδώ και καιρό σε ολόκληρη την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, εντόπισαν την περασμένη Πέμπτη 17 Μαρτίου, 2016 σε περιοχή της Λευκωσίας ύποπτο

αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα.

Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στην κατοχή τους μεγάλη ποσότητα χρυσαφικών και μεγάλο χρηματικό ποσό για τα οποία τα εν λόγω πρόσωπα δεν έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις για την προέλευσή τους, ενώ συνελήφθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι τα ανευρεθέντα είχαν κλαπεί από διαμέρισμα στην Αγλαντζιά.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα αντικειμένων (χρυσαφικά και ηλεκτρικά είδη), που φαίνονται να αποτελούν προϊόντα διαρρήξεων και κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν το τελευταίο εξάμηνο, στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού.

Εξάλλου, την ίδια μέρα ανακόπηκε σε περιοχή της Λεμεσού, από μέλος της ΑΔΕ Λεμεσού, όχημα το οποίο κινείτο ύποπτα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν τρία μαχαίρια και τέσσερα κατσαβίδια και οι τρείς επιβαίνοντες (33χρονος, 38χρονη και 42χρονος), συνελήφθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν, ο 33χρονος φαίνεται να εμπλέκεται στις υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν συνολικά 19 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών (17 στη Λευκωσία και 2 στη Λεμεσό). Τα ΤΑΕ Λευκωσίας και Λεμεσού συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα