"Ερυθροκίτρινος" ο 3ος τελικός

Συναρπαστικός ήταν ο τρίτος τελικός για το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών ανάμεσα στον Κεραυνό και την ΑΕΛ, με την ομάδα του Στροβόλου να επικρατεί στην έδρα της με 43-41 και να παίρνει προβάδισμα με 2-1 στις νίκες. Η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη σε όλη την διάρκεια της, με την γηπεδούχο ομάδα του Κεραυνού να καταφέρνει να δημιουργεί διαφορά έντεκα πόντων (43-32) τρία λεπτά και πενήντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η ΑΕΛ πέτυχε

εννέα σερί πόντους πριν το φινάλε και μείωσε σε 43-41, με τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα να είναι συγκλονιστικά. Τελικά δεν σημειώθηκε άλλος πόντος, με την ομάδα του Κεραυνού να πανηγυρίζει την νίκη με 43-41. Κορυφαία της αναμέτρησης ήταν η Άντρια Πιτσιλλίδου, η οποία σημείωσε εννέα πόντους.

Αρκετά δυνατό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο. Η ΑΕΛ μπήκε με καλό ρυθμό και νωρίς έφερε το ματς στο 4-0 υπέρ της, με δύο δίποντα από τις Πότσεκ και Λάρκου. Ο Κεραυνός απάντησε με δίποντο της Βεζελόφσκι και τρίποντο της Χατζηχάννα, φέρνοντας το σκορ στο 5-4 για την ομάδα του Στροβόλου. Έπειτα οι δύο ομάδες παρέμειναν πολύ κοντά στο σκορ, το οποίο έφθασε στο 10-7 υπέρ της ΑΕΛ στα μισά της περιόδου. Στην συνέχεια ο Κεραυνός ανέβηκε, κάνοντας την ανατροπή, φέρνοντας το σκορ στο 15-12, λίγο πριν το τέλος. Η ομάδα της Λεμεσού ανέβασε στροφές στο τέλος της περιόδου και με τέσσερις πόντους της Όρλοβιτς πήρε προβάδισμα με 16-15.

Ο Κεραυνός ξεκίνησε την δεύτερη περίοδο με δίποντο της Παβίσεβιτς, όμως η ΑΕΛ απάντησε με τέσσερις πόντους από τις Πότσεκ και Κάμπελ, με το προβάδισμα να πάει στην φιλοξενούμενη ομάδα με 20-17. Στην συνέχεια ο Κεραυνός έκανε ξανά την ανατροπή με τις Βεζελόφσκι και Παβίσεβιτς να σημειώνουν από δύο πόντους και το σκορ να φθάνει στο 21-20. Η ομάδα του Στροβόλου στα επόμενα λεπτά σημείωσε τέσσερις πόντους και δέχθηκε δύο, με το σκορ να οδηγείται στο 25-22 υπέρ του. Οι "γαλαζοκίτρινες" σημείωσαν όμως έξι σερί πόντους (τέσσερις η Κάμπελ, δύο η Πότσεκ) και πήραν κεφάλι στο σκορ με 28-25. Ο Κεραυνός πέτυχε άλλους δύο πόντους με την Πιτσιλλίδου πριν το τέλος του ημιχρόνου με το σκορ να φθάνει στο 28-27 για την ΑΕΛ.

Την διαφορά στους τρεις πόντους έφερε στην τρίτη περίοδο το συγκρότημα της Κάλιας Παπαδοπούλου (30-27), μετά από δίποντο της Πότσεκ. Έπειτα ο Κεραυνός σημείωσε έξι πόντους με τις Παβίτσεβιτς και Αθανασίου (όλες με ελεύθερες βολές) και το προβάδισμα πήγε στην ομάδα του Στροβόλου, με το σκορ να είναι στο 33-30. Πιο φτωχό ήταν το δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου, αφού σημειώθηκαν μόλις δύο πόντοι, αυτοί για την ΑΕΛ, με ελεύθερες βολές από την Κάλια Παπαδοπούλου.

Εντυπωσιακός ήταν ο Κεραυνός στα πρώτα στάδια της τέταρτης περιόδου. Η ομάδα του Χρίστου Στυλιανίδη μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ και πέτυχε μέχρι τα μισά της περιόδου οκτώ σερί πόντους (τέσσερις η Πιτσιλλίδου, δύο η Παβίσεβιτς, δύο η Βεζελόφσκι και έφερε την διαφορά στους εννέα πόντους (41-32). Στην συνέχεια ο Κεραυνός σημείωσε άλλους δύο πόντους με λέι απ από την Αθανασίου στο 36:10, με το σκορ να οδηγείται στο 43-32. Έπειτα η ΑΕΛ ανέβηκε, προσπαθώντας να μπει ξανά στην διεκδίκηση της νίκης, καταφέρνοντας να πετύχει έξι σερί πόντους (τρεις η Λάρκου, δύο η Πότσεκ, μία η Κάμπελ) φέρνοντας το σκορ στο 43-38, δύο λεπτά πριν το φινάλε. Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος η Λάρκου σημείωσε τρίποντο μειώνοντας σε 43-41. Η Πιτσιλλίδου στην συνέχεια αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές, με την τελευταία επίθεση να ανήκει στην ΑΕΛ, όπου η Λάρκου και η Παπαδοπούλου επιχείρησαν να σκοράρουν με τρίποντο, χωρίς επιτυχία, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται στο 43-41 υπέρ του Κεραυνού.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-16, 27-28, 33-32, 43-41

Κεραυνός (Χρίστος Στυλιανίδης)

Κόνιαλη, Κωνσταντίνου 2, Πιτσιλλίδου 9 (1), Χατζηχάννα 3 (1), Θεολόγου, Παβίσεβιτς 9, Αθανασίου 7, Βεζελόφσκι 11 (1), Ν. Θεοδοσίου 2, Μ. Θεοδοσίου, Σιάηλου.

ΑΕΛ (Κάλια Παπαδοπούλου)

Μενελάου, Δρουσιώτου, Λάρκου 10 (2), Παπαδοπούλου 4, Αγιομαμίτη, Όρλοβιτς 10, Αντωνίου, Κουρουγιάννη, Μαυρουδή, Κάμπελ 7, Πότσεκ 10.

Keywords
Τυχαία Θέματα