"Έφυγε" ο νονός των νονών - Ο Έλληνας "Godfather"

Για μια ζωή "μύθο" κάνουν λόγο τα ελλαδικά δημοσιεύματα, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Βασίλη Στεφανάκου. Ο Στεφανάκος σκοτώθηκε χθες βράδυ αφού δέχθηκε σχεδόν δυο ντουζίνες σφαίρες, ενόσω βρισκόταν μέσα στο τεθωρακισμένο όχημά του.

Ο θρύλος του ως «σκληρός της νύχτας» γεννήθηκε όταν μπήκε δυναμικά στον χώρο διεκδικώντας αυτό που πίστευε ότι πρέπει να έχει. Έξυπνος, αποφασιστικός και προσεχτικός στις κινήσεις του, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του εκθέσεις αυτοκινήτων, νυχτερινούς ναούς και λεφτά που αποκτήθηκαν όμως με άλλους τρόπους.

Με 22 σφαίρες από καλάσνικοφ εκτέλεσαν τον Βασίλη

Στεφανάκο

Κάτι όμως που δεν τον ένοιαζε, από την στιγμή που πέρασε στην αντίπερα όχθη και μπήκε στο μικροσκόπιο της αστυνομίας, πριν από τρεις και πλέον δεκαετίες.
Λάτρης του ωραίου φύλου, ο σκληρός της νύχτας εντρύφησε με πάθος σε ουκ ολίγες σχέσεις, άλλες σύντομες και άλλες πολύχρονες, σεβόμενος πάντα τις γυναίκες που είχε δίπλα του.

Αρραβωνιάστηκε μια φορά, παντρεύτηκε την Κατερίνα Θωμαϊδου ενώ ήταν φυλακισμένος στην Λάρισα το 2010-είχε αποκτήσει έναν γιο μαζί της-ενώ διατηρούσε πολύχρονη σχέση και με δημοσιογράφο, η οποία του χάρισε μια κόρη.

Για τους ανθρώπους που τον ήξεραν, ήταν ένας ντόμπρος άνδρας που δεν έπαιρνε τον λόγο του πίσω ενώ για τους φίλους του μπορούσε να κάνει τα πάντα αν του ζητούσαν βοήθεια.

Υπάρχει φυσικά και η άλλη όψη του νομίσματος αφού η ΕΛ.ΑΣ τον θεωρούσε ως έναν από τους μεγαλύτερους νονούς της νύχτας και αρχηγικό μέλος της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης που έδρασε ποτέ στην Ελλάδα.

Κατηγορήθηκε για επιθέσεις με βόμβες, για τοκογλυφία, για εκβιασμούς, για προστασία, για συμβόλαια θανάτου και για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες και αποδράσεις.

Με βλέμμα που όταν ήθελε σκότωνε ο Στεφανάκος δεν φημιζόταν παλιότερα για την ψυχραιμία του, όταν ένοιωθε ότι κάποιος τον πρόσβαλε.

Στην προσωπική του σελίδα στο facebook είναι πάρα πολλά τα σχόλια που άρχισαν να ανεβαίνουν λίγες ώρες μετά την μαφιόζικη εκτέλεση του ανθρώπου που πίστευε ότι κανείς ίσως, όσο και αν το ήθελε, δεν θα τολμούσε να βγάλει συμβόλαιο θανάτου με το όνομά του.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εμπεριέχει την φράση «Ορφάνεψαν τα παντελόνια απόψε…».

Μια φράση που πιθανόν να εκφράζει πολλούς από τους ανθρώπους που τον έζησαν και είχαν φιλικές σχέσεις μαζί του, αγνοώντας συνειδητά τα όσα είχε κάνει ο Στεφανάκος που κυνηγούσε χρόνια η ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα