Αποχαιρετισμός στον Στρατηγό Γιάννη Γιαμαλάκη που “έφυγε”

Γράφει ο

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Επεδίωξα να τηλεφωνήσω γιά να Του ευχηθώ γιά τη γιορτή Tου, του Αη-Γιάννη, στο κινητό, αλλά δεν απάντησε. Δεν πειράζει είπα, θα Tον ξαναπάρω. Κι εκεί που το σκεπτόμουν να το ξανακάνω γιά να Τον ακούσω, την περασμένη Δευτέρα, με παίρνει στο τηλέφωνο ο καλός μου φίλος, ο Γιάννης Πετράς, συνεργάτης στο ΥΠΕΘΑ, από τη θέση του Διευθυντή Στρατιωτικού Γραφείου των Υφυπουργών Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αποστολάκη και Λουκά Αποστολάκη, γιά να μού πεί: «Μάκη έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Γιαμαλάκης». Περίπου έμεινα σέκος, με το άκουσμα ότι ο Στρατηγός Γιάννης

Γιαμαλάκης, της τάξης 1971 της ΣΣΕ, Διαβιβαστής-Καταδρομέας, άφησε τη ζωή. Είχε δώσει μάχες και μάχες ως Στρατιωτικός γιά την ασφάλεια της Πατρίδας, αλλά την άνιση μάχη με τον καρκίνο την έχασε.

Και χθές Τον αποχαιρετίσαμε από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φιλοθέης, γιά να ακολουθήσει ο ενταφιασμός Του στο Νεκροταφείο Αναστάσεως του Πειραιά. Παρόντες στο ύστατε χαίρε συνάδελφοι Του-συμμαθητές της τάξης 1971 της ΣΣΕ, φίλοι και συντοπίτες από την ιδιαίτερη πατρίδα, τον Χόνδρο Κρήτης.

Θα Τον θυμάμαι πάντοτε με αγάπη και εκτίμηση το Γιάννη Γιαμαλάκη. Μοιραστήκαμε όμορφες στιγμές και είχαμε κάνει ωραίες συζητήσεις. Είχε γνώση πολλών πραγμάτων και είχε χειρισθεί ευαίσθητα θέματα στις θέσεις ευθύνης όπου υπηρέτησε στον Στρατό Ξηράς, στο ΓΕΕΘΑ και την ΕΥΠ. Οι στρατιωτικές πληροφορίες και τα θέματα ασφαλείας ήταν η «δεύτερη ζωή» του, πάσχιζε σε αυτόν τον τομέα και το έργο Του έτυχε της αναγνώρισης από την Πολιτεία. Το «πέρασμά» του από την Κύπρο τυγχάνει γενικής εκτίμησης. Ωστόσο δεν κρίθηκε «αρκετός» γιά να προαχθεί σε Αντιστράτηγο και αποστρατεύθηκε Υποστράτηγος, το 2004, από τη θέση του Διευθυντή Β’ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ, κάτι που τον είχε πληγώσει πολύ, όταν ολοι οι προηγούμενοι 10 συμμαθητές του είχαν προαχθεί σε Αντιστρατήγους. Περασμένα αυτά, πλέον…

Η θύμησή Του θα αποτελεί πολύτιμο φάρο στους οικείους Του, δύναμη ζωής και ανάτασης.Το χαμόγελό Του, ποτέ τυπικό ή συμβατικό, θα μάς λείψει.

Μεταξύ των παρόντων γιά το ύστατο χαίρε στον Στρατηγό Γιάννη Γιαμαλάκη και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Νίκος Τόσκας, που είχε το Γιαμαλάκη διοικούσα του στη ΣΣΕ, στενοί συνεργάτες και οι δύο του Επίτιμου, σήμερα, Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μανούσου Παραγιουδάκη, όπως και ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός ε.α Φράγκος Φραγκούλης. Στεφάνι εστάλη από τον Ακόλουθο Άμυνας της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Γειά σου, αγαπητέ μου Γιάννη. Καλό Παράδεισο, ευχή ειλικρινής. Θα μάς λείψεις, θα αντλούμε πρότυπα και δύναμη από τη φωτεινή Σου προσωπικότητα.

The post Αποχαιρετισμός στον Στρατηγό Γιάννη Γιαμαλάκη που “έφυγε” appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα