Η ΔΕΑ θα δημοσιοποιεί πληροφορίες κατά τις εκσκαφές

Τα μέλη της ΔΕΑ αποφάσισαν να δίδουν στη δημοσιότητα πληροφορίες για οποιαδήποτε μελλοντικά ευρήματα κατά τις εκσκαφές που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της, "προκειμένου να αποφεύγονται οποιεσδήποτε εικασίες, και στο πλαίσιο της διαφάνειας προς τους συγγενείς των αγνοουμένων", αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία αυτή τη στιγμή δέκα δικοινοτικές ομάδες πραγματοποιούν εκσκαφές και εκταφές σε όλη την Κύπρο.

Σύμφωνα

με την ανακοίνωση, δύο ομάδες έχουν εντοπίσει και περισυλλέξει οστά τριών και τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων στις στρατιωτικές ζώνες στη Βόνη (σε δύο ξεχωριστές περιοχές) και στον Άγιο Ιλαρίωνα, αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, οστά που ανήκουν σε έξι άτομα και τουλάχιστον σε ένα άτομο έχουν ανευρεθεί στη Γαλάτεια και το Νέο Χωριό Κυθρέας, αντίστοιχα.

Οι υπόλοιπες ομάδες συνεχίζουν, όπως αναφέρεται, τις εκσκαφές στην περιοχή Αμμοχώστου, στην περιοχή Καράβα, στο χωριό Αγία Ειρήνη, στον Άγιο Δομέτιο μέσα στο πρώην στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στην περιοχή Αθαλάσσας σε στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ και στο χωριό Κόνια της επαρχίας Πάφου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης πως αρκετά μέλη οικογενειών των αγνοουμένων ήρθαν σε επαφή με την Επιτροπή προκειμένου να επαληθεύσουν πληροφορίες που δημοσιεύονται στις εφημερίδες σχετικά με τις εκσκαφές και τις εκταφές που πραγματοποιούνται από τη ΔΕΑ.

Η ΔΕΑ εκφράζει θερμότατη συμπάθεια προς τις οικογένειες των αγνοουμένων και απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση στο λαό της Κύπρου να στηρίξει τις προσπάθειες της Επιτροπής, τηλεφωνώντας και παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τους αγνοούμενους στις τηλεφωνικές γραμμές +357 22 400142 (Γραφείο Ε/κ μέλους) και 181 (Γραφείο Τ/κ μέλους).

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα