"Δεν υπάρχει σύγκριση με Μπαρτσελόνα και Μπάγερν"

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, είναι ικανοποιημένος με τη βελτίωση και τη φόρμα της Μάντσεστερ Σίτι τους τελευταίους δύο μήνες, αλλά δεν επιχειρεί να κάνει καμία πρόωρη σύγκριση με τους πρώην σύλλογους του.

Ο Καταλανός προπονητής κέρδισε 14 τίτλους σε τέσσερις σεζόν στη Βαρκελώνη και επτά σε τρία χρόνια στη Μπάγερν, αλλά η πρώτη σεζόν του Γκουαρντιόλα στην Αγγλία δεν είχε να παρουσιάσει κάποιο τρόπαιο, καθώς οι «πολίτες» τερμάτισαν στην τρίτη θέση και έχασαν στο ημιτελικό του FA Cup.

Η Σίτι τώρα όμως έχει δημιουργήσει ένα προβάδισμα οκτώ σημείων στην κορυφή της Premier League, μετά τη νίκη (3-1) της επί της Αρσεναλ.

«Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν εκπληκτικοί, κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια. Για να το κάνουμε αυτό σε δύο μήνες είναι δύσκολο, έτσι είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε ο Γκουαρντιόλα στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη εναντίον της Αρσεναλ.

«Αλλά στο παρελθόν η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν, κέρδισαν τίτλους, δεν κερδίσαμε μόνο μία φορά, οπότε μέχρι να μπορέσουμε να σηκώσουμε κάποιο τρόπαιο, δεν μπορούμε να μιλάμε γι'αυτό. Ομως ο τρόπος που παίζουμε δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι είναι εξαιρετικός τους δύο τελευταίους μήνες. Παίζουμε καλά, σημειώνουμε πολλά γκολ, δημιουργούμε ευκαιρίες. Η προσπάθεια της Σίτι για τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος από το 2014, έλαβε ώθηση καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε 1-0 στο Λονδίνο από την Τσέλσι.

Μετά το διεθνές διάλειμμα, η Σίτι μπορεί να επεκτείνει σε 15 αγώνες το σερί νικών σε όλες τις διοργανώσεις, μιας και θα επισκεφτεί την Λέστερ στις 18 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα