Όλα όσα θα διαβάσετε στον Τύπο της Δευτέρας

Η πτωτική τάση της ανεργίας, οι προσπάθειες για αποτροπή των απεργιακών μέτρων στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, η ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί και το θέμα των εκροών κεφαλαίων από την Κύπρο για αποφυγή του κουρέματος καταθέσεων το 2013, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλουν πρωτοσέλιδα οι σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κέρδισε το στοίχημα της ανεργίας», γράφει ότι μπορεί η αντιπολίτευση να έχει στο καθημερινό της στόχαστρο της

την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, όμως η πραγματικότητα και τα στοιχεία λένε άλλα και δείχνουν αποτελέσματα που προκαλούν θαυμασμό σε όλη την Ευρώπη. Αλλού αναφέρεται στην διμηνιαία έκθεση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προς το Κογκρέσο που καλύπτει τις εξελίξεις στο Κυπριακό κατά την περίοδο Απριλίου – Μαΐου 2017. Σε άλλη είδηση γράφει ότι στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος βρίσκεται η κατάσταση στο Λίβανο μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας, Σαάντ αλ Χαρίρι.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Έκκληση από Προεδρικό για αναστολή απεργιών», γράφει στο κύριο της θέμα ότι μήνυμα από το Προεδρικό διαβιβάστηκε προς την ΑΗΚ με τελικό αποδέκτη τις συντεχνίες για αναστολή των απεργιακών μέτρων, ώστε να δοθεί χρόνος να προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις χωρίς να επικρέμαται η απειλή της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Αλλού γράφει ότι έπιασε τόπο η πρόσφατη μεγάλη συγκέντρωση κυνηγών στο Παραλίμνι, αφού βουλευτές κατέθεσαν τέσσερις προτάσεις νόμου για μεγάλο αριθμό τροποποιήσεων, οι περισσότερες για να μειωθούν ποινές και να χαλαρώσει η αντιμετώπιση λαθροθηρών. Αλλού γράφει ότι από τις 14:00 χθες έληξε ο κίτρινος συναγερμός που κήρυξε η Μετεωρολογική Υπηρεσία το βράδυ του Σαββάτου. Σημειώθηκαν πολλές βροχές σε όλη την Κύπρο, χωρίς ακραία φαινόμενα, ζημιές ή τραυματισμούς.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Τι σχεδιάζουν στο Πέρα Περί» και γράφει ότι διακοπές ευεξίας σε σχετικές ομάδες τουρισμού, καθώς και διεθνείς αθλητικές ομάδες, φιλοδοξεί να προσελκύσει η πολυτελής ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί, με την ανάπτυξη να αποτιμάται στα €40 εκατομμύρια, ενώ θα εργοδοτούνται 300 άτομα σε μόνιμη βάση. Για μετά τις εκλογές πηγαίνει η προώθηση δύσκολων νόμων στη Βουλή που έχουν στόχο τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που φτάνουν τα €23 δισεκατομμύρια. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στην πρώτη μέρα κυνηγίου, σημειώνοντας ότι δεν εξόρμησαν και οι 40.000 κυνηγοί χθες λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ οι περισσότεροι απ’ αυτούς που τόλμησαν και βγήκαν στα ορεινά επέστρεψαν βρεγμένοι λόγω βροχών και χωρίς θήραμα.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «’Όλα καλά’ το μήνυμα για συμπεθέρους», γράφει στο κύριο της θέμα ότι σιγήν ιχθύος τήρησε χθες η προεδρία της Δημοκρατίας αναφορικά με τα αμείλικτα ερωτήματα που προέκυψαν σχετικά με τη διακίνηση €21 εκατ. από την Κύπρο προς το εξωτερικό, προς αποφυγή του κουρέματος. Η εφημερίδα επικαλείται τις αναφορές του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη στο βιβλίο του για την χρηματοπιστωτική κρίση στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι τέσσερις προτεραιότητες της δικής του κυβέρνησης για τους συνταξιούχους και τον κόσμο της τρίτης ηλικίας έθεσε ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς από το βήμα του φεστιβάλ συνταξιούχων ΕΚΥΣΥ. ΣΕ άλλη είδηση η «Χ» γράφει ότι όχι μόνο σε ψηφοθηρικές μεταθέσεις διπλωματών σε 20 θέσεις, αλλά και σε τοποθετήσεις αρχηγών διπλωματικών αποστολών σε άλλες 8 πρωτεύουσες προχωρεί η Κυβέρνηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα