Αμετάβλητο διατήρησε το επιτόκιο η ΚΤ της Ρωσίας

Αμετάβλητο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, διατήρησε την Παρασκευή το βασικό της επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, καθώς ισορροπεί μεταξύ των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και των προσπαθειών της να αναζωογονήσει από την κτυπημένη από την κρίση ρωσική οικονομία.

Η Τράπεζα διατήρησε το επιτόκιο αμετάβλητο στο 11% “σε αναγνώριση των επίμονων σημαντικών κινδύνων για τον πληθωρισμό”, αλλά επανέλαβε πως

θα μπορούσε να προχωρήσει στο μέλλον εκ νέου σε μείωση των επιτοκίων, καθώς η αδύναμη εγχώρια ζήτηση οδηγεί προς τα κάτω τις πληθωριστικές πιέσεις.

Η οικονομία της Ρωσίας έχει πληγεί από τη μείωση των τιμών του πετρελαίου και από τις δυτικές κυρώσεις σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία και αναμένεται να συρρικνωθεί κατά περίπου 3,8% το τρέχον έτος.

Η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε πρόσφατα προηγούμενη πρόβλεψη της για μικρή ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας το 2016, εκτιμώντας πλέον περαιτέρω συρρίκνωση της κατά 0,6%, με την ανάκαμψη να εμφανίζεται μόνο το 2017.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 15,6% στα τέλη Οκτωβρίου. Η οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα έχει αυξήσει το ποσοστό φτώχειας στο 15,1% του πληθυσμού ή σε 21.700.000 άτομα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα