Αμετακίνητοι οι ψαράδες-Κλείνουν για 2 ώρες το λιμάνι Λ/κας

Αποφασισμένοι να κλείσουν το εμπορικό λιμάνι Λάρνακας αύριο Δευτέρα από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 12 οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών Ψαράδων Παράκτιας Αλιείας και Πολυδύναμων Σκαφών.

Αίτημά τους η άμεση ανάκληση της ερευνητικής άδειας σε αλιευτικό σκάφος για την κόκκινη γαρίδα.

Οι ψαράδες δεν πιστεύουν ο σκοπός της νέας άδειας είναι για έρευνες. Είναι μια αφορμή να δώσουν ακόμα μια άδεια σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου επαγγελματιών ψαράδων.

"Ο υπουργός θα δείτε την Δευτέρα που θα μιλήσει στα κανάλια και θα πει εγώθέλω να κάνω μιαν έρευνα κι αν πάρει ψάρια έγώ θα το σταματήσω.

Αυτό το τροπάριο, να το πω έτσι, το ξανακούσαμε ακριβώς το ίδιο με το γριγρί" ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματικών Ψαράδω, Χριστόδουλος Χαραλαμπους.

Το γεγονός σύμφωνα με τους ψαράδες καταστρέφουν το επάγγελμά τους αφού και σήμερα περνούν δύσκολα λόγω του ότι δεν υπάρχουν αρκετά ψάρια στη θάλασσα.

"Δεν καταλαβαίνουν ότι εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε; Γιατί εκοπήκαν βάρκες, γιατί εκοπήκαν ψαρόβαρκες; Τα ψάρια τα παίρνουμε δεν τα βάζουμε. - Ξε ποιο δικαίωμα να καταδικάζουμε και τις άλλες γενιές γιατί είμαστε εμείς στη θάλασσα" τόνισε ο Χριστόδουλος Χαραλάμπους.

Το αλιευτικό θα δραστηριοποιείται για έξι μήνες σε απόσταση πέραν των 7,5 χιλιομέτρων από τις ακτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα