Αμετακίνητοι οι διαμαρτυρόμενοι αλλοδαποί στη Μεννόγεια

Τέσσερις αλλοδαποί που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης τους, συνεχίζουν από χθες το πρωί να βρίσκονται στην οροφή υποστατικού στην εξωτερική αυλή του Χώρου Κράτησης Μεταναστών στη Μεννόγεια, αρνούμενοι να κατέβουν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άλλοι 20 περίπου αλλοδαποί συνεχίζουν για δεύτερη μέρα να βρίσκονται στην εξωτερική αυλή του χώρου, αρνούνται να εισέλθουν στις πτέρυγες τους και φωνάζουν συνθήματα ζητώντας να μην απελαθούν στις χώρες τους, να αφεθούν ελεύθεροι και να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Επί τόπου βρίσκονται από χθες άνδρες του Αστυνομικού

Σταθμού Κοφίνου, της ΜΜΑΔ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας.

Στη σκηνή βρίσκονται επίσης διαπραγματευτές της ΑΔΕ Λάρνακας, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τους τέσσερις αλλοδαπούς να κατέβουν από την οροφή του υποστατικού.

Εν τω μεταξύ, οι δύο Αιγύπτιοι, ηλικίας 24 και 28 χρόνων, που συνελήφθησαν χθες βράδυ από την Αστυνομία για επίθεση και τραυματισμό τεσσάρων μελών της Δύναμης, εξέφρασαν παράπονα ότι κτυπήθηκαν από αστυνομικούς.

Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους μετέβη στο Χώρο, όπου εξέτασε τους δύο Αιγυπτίους και συνέταξε επιστολή, η οποία με την έκθεση της Αστυνομίας, απεστάλη στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Ο Πέτρος Κληρίδης θα ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, η οποία αναμένεται να διορίσει ποινικό ανακριτή για διερεύνηση της καταγγελίας.

Οι δύο Αιγύπτιοι, που συνελήφθηκαν χθες για τα αυτόφωρα αδικήματα της επίθεσης εναντίον αστυνομικών, της πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, της αντίστασης κατά μόνιμης σύλληψης, της παρεμπόδισης αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, της δημόσιας εξύβρισης και της πρόκλησης ανησυχίας, αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι.

Ωστόσο, οι δύο αλλοδαποί κρατούνται με βάση το διάταγμα κράτησης και απέλασης τους, το οποίο έχει εκδοθεί εδώ και καιρό από το Λειτουργό Μετανάστευσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα