Άμεσες κινήσεις με στόχο την ανάκαμψη

ΟΜΟΝΟΙΑ
Ο Τζον Κάρβερ παραμένει στην τεχνική ηγεσία, ενώ εκφράζεται ο έντονος προβληματισμός για τα αποτελέσματα και την απόδοση της ομάδας

Πολύωρη ήταν η χθεσινή συνεδρία του Δ.Σ. της Ομόνοιας, στην οποία εξετάστηκαν όλα όσα αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα και κατ’ επέκτασιν τις πρόσφατες εμφανίσεις, στην παρουσία των Νταμπίζα και Κάρβερ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο προβληματισμός είναι έντονος, τόσο για τα αποτελέσματα, όσο και για την απόδοση της ομάδας. Αποφασίστηκε όπως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εφαρμοστούν πρακτικές και μέθοδοι, με στόχο να αντιμετωπιστούν

οι αδυναμίες και η ομάδα να ανακάμψει. Βασικό ζητούμενο -σημειώνεται- είναι η άμεση ανάκαμψη της ομάδας και η νίκη στα επόμενα παιχνίδια.

Η ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατά τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) του συνεδρία συζήτησε όλα όσα αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα και κατ’ επέκτασιν τις πρόσφατες εμφανίσεις της ομάδας, στην παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή, κ. Νίκου Νταμπίζα.

Ο προβληματισμός είναι έντονος, τόσο για τα αποτελέσματα, όσο και για την απόδοση της ομάδας. Η αντίδραση του κόσμου εκλαμβάνεται ως απόλυτα δικαιολογημένη και εκ μέρους του Συμβουλίου δεν υπάρχει καμία πρόθεση ωραιοποίησης της κατάστασης. Κατά την αξιολόγηση που έγινε, διαδικασία στην οποία συμμετείχαν ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής, συζητήθηκαν οι πιθανές αιτίες που επηρεάζουν τη συνολική εικόνα που βγάζει η ομάδα.

Αποφασίστηκε όπως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εφαρμοστούν πρακτικές και μέθοδοι, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες και η ομάδα να ανακάμψει. Βασικό ζητούμενο είναι η άμεση ανάκαμψη της ομάδας και η νίκη στα επόμενα παιγνίδια. Είναι κοινή η διαπίστωση στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι οι σπασμωδικές κινήσεις υπό την πίεση των κακών αποτελεσμάτων δεν αποτελούν καλό σύμμαχο στην προσπάθεια εξεύρεσης των σωστών λύσεων».

Να τους κερδίσει με έργα
Ο Τζον Κάρβερ πήρε λοιπόν ψήφο εμπιστοσύνης από τη διοίκηση, αλλά και τον καθ' ύλην αρμόδιο σε θέματα προγραμματισμού, Νίκο Νταμπίζα. Κακά τα ψέματα, όμως, η πίεση και η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Άγγλου τεχνικού παραμένουν. Και ο μοναδικός τρόπος για να αντιστραφεί το σκηνικό και να κερδίσει ο ίδιος την απόλυτη εμπιστοσύνη του κόσμου και των διοικούντων είναι μέσα από τα θετικά αποτελέσματα και τις πειστικές εμφανίσεις.

Καθρέφτης είναι το γήπεδο και εκεί πρέπει να πείσει ο Τζον Κάρβερ για την αξία του και να δικαιώσει τον Νίκο Νταμπίζα για την επιλογή του να τον φέρει στην Ομόνοια. Ο κόσμος κουράστηκε να ακούει λόγια και υποσχέσεις. Και πλέον αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στην πράξη. Με έργα.

Θα είναι καταστροφικό!
Από αυτήν την άποψη, το επικείμενο παιχνίδι με τον Εθνικό στο Δασάκι κρίνεται άκρως καθοριστικό. Ενδεχομένως και κρίσιμο. Μπορεί ενώπιον να βρίσκεται μόλις η 4η αγωνιστική, ωστόσο, ενδεχόμενη νέα βαθμολογική απώλειες θα είναι καταστροφική. Τόσο βαθμολογικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά.

Από τη μια οι «πράσινοι» θα χάσουν - για ακόμα μία σεζόν - από πολύ νωρίς την επαφή τους από την κορυφή (μπορεί να βρεθούν μέχρι και στο -7 από την 4η αγωνιστική!) και από την άλλη θα εκτοξευθεί στα ύψη η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του προπονητή, των παικτών, του Νίκου Νταμπίζα ακόμα και της διοίκησης.

Στην Αθήνα ο Χριστοφή
Ούτε αυτήν την εβδομάδα θα είναι σε θέση να ενισχύσει το πλάνο του προπονητή του ο Δημήτρης Χριστοφή. Ο διεθνής Κύπριος επιθετικός έχει μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να γίνει επανεκτίμηση της κατάστασής του και να του δοθεί εξειδικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο θα ακολουθήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, με στόχο να αφήσει για τα καλά πίσω του τα συνεχόμενα μυϊκά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν την τελευταία διετία.

Παράλληλα με το πρόγραμμα αποκατάστασης θα ακολουθεί και ειδικές ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ούτως ώστε να είναι σε θέση να μπει άμεσα με την υπόλοιπη ομάδα όταν ανάψει το πράσινο φως το ιατρικό τιμ.

Αντίθετα, Ονησίφορος Ρουσιάς και Μάριος Δημητρίου δείχνουν να έχουν αφήσει πίσω τους το πρόβλημα τραυματισμού, που τους κράτησε εκτός δράσης και το πιθανότερο είναι να συμπεριληφθούν στην αποστολή του αγώνα στο Δασάκι. Όσον αφορά τον Σοϊλέδη, οι πιθανότητες να προλάβει την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής είναι περιορισμένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα