Οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν τη στήριξη τους για λύση του κυπριακού

Τη δέσμευση των ΗΠΑ στην προσπάθεια εξεύρεσης δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης στο κυπριακό, που θα επανενώνει την Κύπρο σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, επαναλαμβάνει ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, στη διμηνιαία έκθεση του, προς τη βουλή

και τη Γερουσία.

Η έκθεση καλύπτει τις εξελίξεις στο κυπριακό, τον Απρίλιο και το Μάιο του 2016.

Γίνεται αναφορά στην επίσκεψη της Αμερικανίδας Υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ στην Κύπρο και τις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, το Μουσταφά Ακιντζί και τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. των Η.Ε. για το κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Επισημαίνει ότι Νούλαντ και Αναστασιάδης, συζήτησαν θέματα που αφορούν το κυπριακό, τις Αμερικανικές επενδύσεις στην Κύπρο και τις περιφερειακές σχέσεις ασφαλείας.

Στην έκθεση περιλαμβάνεται αναφορά στην κοινή ανακοίνωση Αναστασιάδη- Ακιντζί της 15ης Μαΐου, με την οποία οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους να εντείνουν τις προσπάθειες τους, τους επόμενους μήνες, με στόχο την επίτευξη συνολικής διευθέτησης, εντός του 2016.

Ο Ομπάμα αναφέρεται επίσης στην έκθεση του Αμερικανού Αντιπροέδρου Τζο Μπαίτεν, ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την υποστήριξή τους προς τις δύο πλευρές, προκειμένου να καταλήξουν σε επιτυχή συμφωνία, πριν από το τέλος του χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα