Αλληλεγγύη: Αδρανής η Κυβέρνηση στα ζητήματα της Υγείας

«Η κυβέρνηση παραμένει αδρανής απέναντι στις ανάγκες των νοσοκομείων και κατ’ επέκταση των πολιτών. Το χάος που παρουσιάζεται στο νοσοκομείο Πάφου τις τελευταίες ημέρες είναι λυπηρό και δυστυχώς ενδεικτικό της κατάστασης. Όσο η κυβέρνηση αναμένει μελέτες για ζητήματα δεκαετιών τα οποία γνωρίζει πολύ καλά, ο τομέας της δημόσιας Υγείας είναι στον αυτόματο πιλότο με πορεία προς τον γκρεμό».

Αυτά τονίζει σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλληλεγγύη ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιάννης Σελινόπουλος, και προσθέτει ότι «τα

σύνθετα προβλήματα του τομέα της Υγείας δεν λύνονται με πατσαρίσματα και δεν λύνονται με την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα».

Έκανε μάλιστα συγκεκριμένη αναφορά σε αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα για χειρουργεία ήπατος ή και μεταμοσχεύσεις που κοστίζουν στο κράτος χρυσάφι, τη στιγμή που οι χειρούργοι που εργάζονται στο δημόσιο αμείβονται με πολύ λιγότερα χρήματα.

«Το κράτος πρέπει να στελεχώσει τα δημόσια νοσοκομεία, αν είναι δυνατόν ακόμη και σε 24ωρη βάση, και να αξιοποιήσει την υποδομή τους στο έπακρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση της η Αλληλεγγύη τονίζει επίσης ότι ακόμα αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση σύσκεψης των πολιτικών Αρχηγών για το θέμα του ΓΕΣΥ η οποία ανακοινώθηκε πριν από ένα μήνα, και σημειώνει ότι «η Κυβέρνηση προκηρύσσει «αδρανείς» χρυσές θέσεις στο Δημόσιο, την ώρα που τα δημόσια νοσηλευτήρια βρίσκονται στον αναπνευστήρα. Αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι έχει άλλες προτεραιότητες και αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα