Αλλάζουν τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων της BOCY

Αλλαγές στο ωράριο, διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων και συρρίκνωση των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων είναι τα βασικά σημεία στα οποία συμφώνησε η Τρ. Κύπρου με την ΕΤΥΚ.

Σύμφωνα με τη συμφωνία των δύο πλευρών, καταργείται το εργάσιμο απόγευμα της Δευτέρας στην Τράπεζα Κύπρου και επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας από Δευτέρα - Πέμπτη μέχρι τις 3 μμ.

Οι δύο ώρες που αποκόπτονται

από το 10ώρο της Δευτέρας κατανέμονται τώρα στο ωράριο από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη με την επέκταση του έως τις 3 μμ.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία την οποία αποκαλύπτει η StockWatch προβλέπει από την 1η Ιουλίου του 2015 το εξής ωράριο εργασίας:

Δευτέρα-Πέμπτη 7:30 –15:00 (πόρτες 8:00– 14:30)
Παρασκευή 7:30 – 14:30 (πόρτες 8:00–14:00)

Υπενθυμίζεται, ότι στο παρόν στάδιο, τα καταστήματα ανοίγουν στις 8:15 και κλείνουν στις 13:30 εκτός Δευτέρας, που ανοίγουν, τους χειμερινούς μήνες, και μεταξύ 15:15 και 16:45.

Χαμηλά επιτόκια υπαλλήλων

Όσον αφορά τα συμβατικά δάνεια, η ΕΤΥΚ «κλείδωσε» για τους υπαλλήλους, τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια που ισχύουν σήμερα στις τράπεζες. Συμφώνησε σταθερά επιτόκια τα οποία δεν θα επηρεάζονται πλέον από την όποια τυχόν μελλοντική αύξηση.

Συνημμένη κατάσταση δείχνει τα νέα επιτόκια που έχουν συμφωνηθεί και αφορούν τα νέα δάνεια που θα γίνουν στο μέλλον, σε αντίθεση με την αξίωση της Τρ. Κύπρου να μειωθούν τα χαριστικά επιτόκια και σε υφιστάμενα δάνεια.

Τα υφιστάμενα δάνεια παραμένουν σε αισθητά πιο χαμηλά επίπεδα, ενώ τα νέα αυξάνονται μεν αλλά θα είναι με πολύ πιο ευνοϊκούς όρους από ότι ισχύουν στην αγορά αφού οι υπάλληλοι θα δανείζονται για διάφορους σκοπούς με επιτόκιο 1,40-1,60%.

Αλλαγές και στο ταμείο προνοίας

Σε σχέση με το ταμείο προνοίας, η εισφορά της τράπεζας μέχρι σήμερα ήταν 14%. Η νέα συμφωνία προβλέπει μείωση στο 9% και σταδιακή αύξηση μέχρι το 2017 στο 11,5% - κάτι που ισχύει στις υφιστάμενες συμφωνίες άλλων τραπεζών με την ΕΤΥΚ.

Το ετήσιο συνταξιοδοτικό κόστος της Τράπεζας ήταν κοντά στα €25 εκ. το 2014.

Η συνεισφορά των εργαζομένων παραμένει ως έχει με βάση τις συμβάσεις δηλαδή από 3% - 10% ανάλογα τι επιθυμεί ο κάθε εργαζόμενος.

Καταργείται επίσης το 12ωρο της απογευματινής εκπαίδευσης με την καταγραφή στη συμφωνία της υποχρέωσης από πλευράς Τράπεζας, για πραγματοποίηση της όποιας εκπαίδευσης αποκλειστικά εντός του εργάσιμου χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα