Αλλάζει ο καιρός - Χιόνια, ισχυροί άνεμοι και βροχοπτώσεις

Βροχές, χιόνια, ισχυροί άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα παρατηρούνται απο το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο καιρός απόψε θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και τοπικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ αργότερα στα δυτικά και βόρεια παράλια αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, γενικά πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ αλλά τοπικά στα προσήνεμα παράλια

μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ. Στο εσωτερικό και σε υπήνεμες ορεινές περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης στα νότια και ανατολικά παράλια, αλλά μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά σε υπήνεμες περιοχές δυνατό να σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από την Τρίτη και μετά, χιόνια αναμένεται να πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές. Την Τρίτη αναμένονται σφοδροί άνεμοι, ενώ γενικά τα φαινόμενα πιθανό κατά τόπους να είναι έντονα.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τη Δευτέρα και μικρή περαιτέρω πτώση την Τρίτη και την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα