ΑΕΚ Το μοίρασαν και βλέπουν Κύπελλο

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν ΑΕΚ και ΟθέλλοςΑΕΚ 2(5΄ Μοντέιρο, 15΄ Λαρένα)ΟΘΕΛΛΟΣ 2(13΄ Βέρα, 68΄ Κμαλάντζε)Δύο φορές προηγήθηκε στο σκορ η ΑΕΚ, αλλά ο Οθέλλος είχε ισάριθμες απαντήσεις. Έτσι, οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν σε βαθμούς και εντυπώσεις, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν περισσότερο ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Οι Μοντέιρο και Λαρένα σκόραραν για τους Λαρνακείς, οι Βέρα και Κμαλάντζε για τον Οθέλλο

ΑΕΚ έφτασε στους 32 βαθμούς και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο ΟΘέλλος έφτασε στους 15, άφησε πίσω του τη Δόξα και βρίσκεται μόνος στη 10η θέση.Πλέον, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Τετάρτη, αυτήν τη φορά για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.Με λάθη η διαιτησία του Βασίλη Δημητρίου, αφού έδωσε πέναλτι που δεν έπρεπε στον Οθέλλο, ενώ δεν υπέδειξε αυτό που έπρεπε όταν ο Βασιλείου ανατράπηκε.15 λεπτά, τρία γκολ!Όλα τα λεφτά στο ΓΣΖ ήταν το πρώτο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης. Το παιγνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, οι δύο ομάδες μπήκαν επιθετικά και μέχρι το 15ο λεπτό σημειώθηκαν τρία γκολ. Η ΑΕΚ μόλις στο 5ο λεπτό προηγήθηκε με τον Μοντέιρο, έπειτα από λανθασμένη έξοδο του τερματοφύλακα του Οθέλλου. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα, και στο 13ο λεπτό ο Χατζηγιαννακού με σέντρα από δεξιά βρήκε τον Βέρα στην περιοχή, ο οποίος με όμορφη κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Όμως, πριν προλάβουν να χαρούν οι ποδοσφαιριστές του Οθέλλου, είδαν τον Λαρένα να πετυχαίνει γκολ-ζωγραφιά με δυνατό σουτ από διαγώνια θέση έξω από την περιοχή και να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ΑΕΚ.Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, η υπεροχή ήταν εναλλασσόμενη, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τους κενούς διαδρόμους για να γίνουν απειλητικές. Ο ΟΘέλλος άγγιξε την ισοφάριση στο 31ο λεπτό, όταν ο Γκριγκαλασβίλι έκανε ωραίες κινήσεις από αριστερά μέσα στην περιοχή, ακολούθως έκανε σέντρα ακριβείας στο κεφάλι του Βέρα, αλλά ο Τόνιο με εντυπωσιακή επέμβαση διατήρησε το 2-1. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να γίνουν δημιουργικές, ο ρυθμός έπεσε περισσότερο και δεν προέκυψε κάτι το αξιόλογο.Δεύτερο ημίχρονοΣτο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, έχοντας το προβάδισμα, έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην ανασταλτική της λειτουργία, ώστε να το διατηρήσει. Από την άλλη ο Οθέλλος θέλησε να μπει δυνατά και να ψάξει το γρήγορο γκολ.Και μετά τα πρώτα πέντε αναγνωριστικά λεπτά οι γηπεδούχοι έφτιαξαν την πρώτη αξιόλογη φάση, όταν ο Κολαούτι έκανε σουτ από το ύψος της περιοχής, ωστόσο την τελευταία στιγμή αμυντικός του Οθέλλου έβαλε το πόδι του και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Οθέλλος απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη, με σουτ του Κμαλάντζε, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις έξω.Στη συνέχεια τα λάθη ήταν αρκετά, οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ελάχιστες και έπρεπε να φτάσουμε στο 68ο λεπτό για να υπάρξει κάτι το αξιόλογο. Σε εκείνο το σημείο ο Οθέλλος βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Γκριγκαλασβίλι με κάθετη πάσα έβγαλε μόνο τον Τιάγο, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος από παρέμβαση του Μουρίγιο. Ο διαιτητής Δημητρίου υπέδειξε πέναλτι, και ο Κμαλάντζε το εκτέλεσε εύστοχα.Πάντως, η απόφαση του διαιτητή ήταν αυστηρή, ενώ της φάσης προηγήθηκε οφσάιντ. Η ΑΕΚ θέλησε να αντιδράσει άμεσα, και στο 70ό λεπτό έχασε κλασική ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά του Τομάς, με τον Ρόιν να μαζεύει, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Εγγλέζου είχε ένα καλό σουτ.

Ο Οθέλλος μετά την ισοφάριση έδειχνε ικανοποιημένος, αλλά στις αντεπιθέσεις ήταν πολύ επικίνδυνος. Και σε μιαν από αυτές στο 76ο λεπτό λίγο έλειψε να σκοράρει με τον Βασιλείου, ο οποίος πάντως δέχτηκε τράβηγμα από τον Μασάνα, χωρίς να υποδείξει πέναλτι ο διαιτητής. Το τελευταίο τέταρτο του αγώνα ήταν συναρπαστικό, ΑΕΚ και Οθέλλος έψαξαν το νικητήριο γκολ, αλλά οι προσπάθειές τους ήταν άστοχες. Ως εκ τούτου το 2-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.Κίτρινες: Μασάνα / Ευθυμίου (4η), Παναγιώτου (4η), Εντόγκ (4η).ΑΕΚ: Τόνιο, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Μουρίγιο, Μασάνα, Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Τομάς (84' Μυτίδης), Μοντέιρο (74' Κυπριανού), Εγγλέζου, Κολαούτι (58' Kάντε)Οθέλλος: Ρόιν, Ουλίσε, Ευθυμίου, Παναγιώτου, Βασιλείου, Κμαλάντζε, Πουτζιουρής, Γκριγκαλασβίλι (96' Γκαρσία), Τιάγο (91' Σπρόκελ), Χατζηγιαννακού, Βέρα (88' Kυριάκου)

Keywords
Τυχαία Θέματα