Άλλα λέει το Ανώτατο, άλλα πράττει η Αστυνομία

Τρεις συνεχόμενες φορές σημειώθηκε παρακοή της απόφασης του δικαστηρίου από την Διοίκηση της Αστυνομίας, όσον αφορά την διαδικασία διορισμού αστυνομικού στην ειδικευμένη θέση Προϊσταμένου Σπουδών, μετά από προσφυγή της Μαρίας Ξενοφώντος-Χριστοδούλου.

Η αιτήτρια προσέφυγε τρεις φορές στο Ανώτατο Δικαστήριο, κατά της απόφασης του αρχηγού της Αστυνομίας να την κρίνει ως μη προσοντούχο για τη θέση του προϊστάμενου Σπουδών στην Αστυνομική Ακαδημία.

Σημειώνεται ότι παρόλο που η αιτήτρια δικαιώθηκε και τις τρεις φορές, η Διοίκηση της αστυνομίας επιμένει στην επαναπρόσληψη

του ίδιου ατόμου.

Η ιστορία της υπόθεσης ξεκινά από το 2005 όταν η Μαρία Ξενοφώντος-Χριστοδούλου έκανε την πρώτη προσφυγή στο Ανώτατο δικαστήριο. Τρία χρόνια αργότερα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η προσφυγή επιτυγχάνει, κρίνοντας την αιτιολογία της απόφασης της Αστυνομίας πλημμελή.

Ωστόσο, η Διοίκηση μετά από επανεξέταση αποφάσισε και πάλι να διορίσει στην επίδικη θέση το ίδιο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, η Μαρία Ξενοφώντος καταχώρισε νέα προσφυγή στο Ανώτατο, το οποίο ακύρωσε για δεύτερη φορά την απόφαση επαναδιορισμού του ίδιου ατόμου στη θέση της αιτήτριας.

Κατάφωρη παραβίαση του δεδικασμένου…

Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «διαπιστώνεται στην υπό εξέταση περίπτωση κατάφωρη παραβίαση του δεδικασμένου λόγω της μη συμμόρφωσης προς τις διαπιστώσεις στις οποίες προέβηκε το Ανώτατο Δικαστήριο».

Παρόλ’ αυτά η Διοίκηση μετά από επανεξέταση διόρισε και πάλι στην θέση Προϊσταμένου Σπουδών το εν λόγω άτομο.

Η ενδιαφερόμενη για τη θέση Μαρία Ξενοφώντος καταχώρησε για τρίτη φορά προσφυγή στο δικαστήριο όπου και πάλι δικαιώθηκε. Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει ότι « η εμμονή των καθ’ων η αίτηση να επαναλαμβάνουν την ίδια λανθασμένη πρακτική αξιολόγησης, παραβιάζει κατάφορα το δεδικασμένο».

Τέλος, επισημαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που απόφαση του Ανωτάτου ακυρώνει απόφαση διορισμού/προαγωγής σε δημόσια υπηρεσία.

Παρόμοια υπόθεση υπήρξε και με τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Βουλής, όπου η ΕΔΥ αναγκάστηκε να διορίσει αναδρομικά τη Βασιλική Αναστασιάδου, αλλά και με την πρόσφατη ακύρωση διορισμού για την θέση του Αρχίατρου μετά από προσφυγή του Δρ. Πέτρου Μάτσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα