Αλαλούμ για το ξενοδοχείο στο Λατσί

Στον αέρα βρίσκεται το θέμα ανέγερσης τμημάτων ξενοδοχείου στο Λατσί για τα οποία, πιθανόν να μην ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες με αποτέλεσμα να κτιστούν περισσότεροι όροφοι από τους προβλεπόμενους.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία φέρεται να προχώρησε στην ανέγερση του ξενοδοχείου με διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αρχική άδεια υπερβαίνοντας σε ορόφους, μήκος και ύψος τα εγκεκριμένα σχέδια.

Ο Λούης Αναξαγόρας εκ μέρους των ιδιοκτητών της κοινοπραξίας που ανεγείρει το ξενοδοχείο, σχολιάζοντας

στο ΣΙΓΜΑ την αύξηση του συντελεστή δόμησης είπε πως αυτή προέκυψε λόγω της αλλαγής της πολεοδομικής ζώνης από αγροτική σε τουριστική.

Μιλώντας για πρώτη φορά έκανε λόγο για παρεμβάσεις και σκοπιμότητες αφού, όπως είπε, είναι περίεργο που η τροποποιητική άδεια που η εταιρεία κατέθεσε απορρίφθηκε μόλις μέσα σε δυο ημέρες, χρόνος ρεκόρ, όπως υποστήριξε. Δεν έχουμε παραβιάσει κανένα συντελεστή, πρόσθεσε, ούτε σε υψόμετρο από το σημείο μηδέν, ούτε σε ύψος".

Ανοίγοντας τα χαρτιά του υπογράμμισε ότι:

· Η αλλαγή στο αξιοποιήσιμο εμβαδόν από 3.900 τμ σε 7.300 τμ μας έδωσε τη δυνατότητα να διαφοροποιήσουμε την αίτησή μας
· Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε υπερβεί το εγκεκριμένο υψόμετρο που καθορίζεται από την Πολεοδομία στην τοπογραφική μελέτη
· Το υψόμετρο, από το σημείο μηδέν, βρίσκεται όπως πρέπει στα 34.60 μέτρα και αυτό είναι επιβεβαιωμένο από τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς
· Ο αριθμός των ορόφων και το ύψος του ξενοδοχείου είναι όπως τα σχέδια μας καθορίζουν .

Ο κ. Αναξαγόρας υποστήριξε τέλος ότι ο 5ος όροφος για τον οποίο έχει προκληθεί όλος ο θόρυβος θα είναι ημιβυθισμένος όπως ακριβώς καταγράφεται στα εγκεκριμένα σχέδια.

Ταυτόχρονα κάλεσε τη Διευθύντρια της Πολεοδομίας αλλά και τους τοπογράφους του Τμήματος να επισκεφθούν επί τόπου, ακόμη και αύριο αν χρειαστεί, το χώρο για να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες μετρήσεις.

Το ΣΙΓΜΑ επικοινώνησε με το Επαρχιακό Γραφείο Πολεοδομίας και Οικήσεως και τη διευθύντρια του ζητώντας επίσημη τοποθέτηση.
Η κα. Χριστοφίδου μας παρέπεμψε για δηλώσεις στα Κεντρικά Γραφεία της Πολεοδομίας.

Εκεί, όπου ακολούθως απευθυνθήκαμε, μας ζητήθηκε να καταθέσουμε το αίτημά μας γραπτώς και όταν και αυτό έγινε μας ελέχθη ότι σε δηλώσεις για το θέμα θα προβούν από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίς το απόγευμα σε επικοινωνία που είχαμε με το Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών ενημερωθήκαμε ότι τελικά δεν πρόκειται να γίνει καμία δήλωση για το θέμα.

Την ίδια στιγμή θέσαμε το ζήτημα και ενώπιον του Δήμαρχου Πόλεως Χρυσοχούς, Γιώτη Παπαχριστοφή ο οποίος αρκέστηκε στα ακόλουθα:

«Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς είναι υπέρ της ανάπτυξης σε μια περιοχή που ομολογουμένως τη στερήθηκε για χρόνια. Την ίδια στιγμή είμαστε ξεκάθαροι ότι αυτή πρέπει να γίνεται σε πλαίσια νομιμότητας και σεβόμενη την κείμενη νομοθεσία».

Να σημειωθεί ότι η Πολεοδομία, σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, ζήτησε ήδη από την ιδιοκτήτρια εταιρεία να ενημερώσει γραπτώς για το ποιες είναι οι διαφοροποιήσεις στις οποίες θα προχωρήσει επί της οικοδομής.

Keywords
Τυχαία Θέματα