Α.Κυπριανού: Συναντίληψη με Κοτζιά για τα επόμενα βήματα

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκο Κοτζιά, είπε ότι διαπίστωσε συναντίληψη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

“Είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της οποίας ανταλλάξαμε απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις”, είπε προσθέτοντας ότι “η Ελλάδα αποτελεί το βασικότερο στήριγμα του αγώνα μας για λύση

και επανένωση και ως εκ τούτου θεωρούμε πολύ χρήσιμη αυτή την ανταλλαγή απόψεων”.

Ανέφερε ότι “με ιδιαίτερη χαρά, για ακόμα μια φορά έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει συναντίληψη για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε αναφορικά με τη λύση στο Κυπριακό”.

Σε ό,τι μας αφορά είμαστε πολύ συγκρατημένοι αναφορικά με τις εξαγγελίες που έγιναν για το δείπνο των δύο ηγετών, συνέχισε ο κ. Κυπριανού.

“Θέλουμε να δούμε σε αυτό το δείπνο να αποφασίζεται η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, αλλά περισσότερο, όταν εφόσον επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, να φροντίσουν οι δύο ηγέτες έτσι ώστε να είναι ουσιαστικές για να μπορέσουν να είναι και αποτελεσματικές”, πρόσθεσε.

Αφού είπε ότι “εκεί εμείς θα επικεντρώσουμε την προσπάθεια μας και θα επιχειρήσουμε εάν και εφόσον επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις να συμβάλουμε με ιδέες και σκέψεις για το πώς θα μπορούσαν να γίνουν ουσιαστικές”, ξεκαθάρισε ότι “τη διαπραγμάτευση θα την κάνουν οι δύο ηγέτες”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα