Ακουρδάλια: 5+1 εικόνες από τις 7 ώρες του πύρινου ολέθρου

Για περίπου 7 ολόκληρες ώρες η πύρινη λαίλαπα σκορπούσε καταστροφή στο πέρασμά της στα Κάτω Ακουρδάλια της Πάφου.

Η πρώτη κλήση για την πυρκαγιά στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης στα Κάτω Ακουρδάλια λήφθηκε περίπου στις 10.35.

Η πυρκαγιά ήταν έκτασης 15 εκταρίων περίπου από ξηρά χόρτα, πυκνή άγρια βλάστηση, καλαμιώνες, μπάλες αποκάλαμων και διάφορα δέντρα. Μέρος της πυρκαγιάς ήταν σε πολύ δύσβατη και απροσπέλαστη περιοχή. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν 10 πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Πόλις Χρυσοχούς, τους Αγροτικούς Πυροσβεστικούς

Σταθμούς Πέγειας και Στρουμπιού, καθώς επίσης και της Λεμεσού με συνολικά 21 πυροσβέστες και 5 αξιωματικούς για συντονισμό της όλης επιχείρησης.

Επίσης συνέβαλαν στο έργο της κατάσβεσης άλλα 5 πυροσβεστικά οχήματα από Βρετανικές Βάσεις, Ταμείο Θήρας, Τμήμα Δασών, καθώς επίσης και 3 καδενοφόρα οχήματα για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Επίσης, επιχείρησαν 6 συνολικά πτητικά μέσα (2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα 2 αεροσκάφη του Τμ. Δασών, 1 ελικόπτερο της ΜΑΕΠ – Αστυνομίας και 1 ελικόπτερο των Βρ. Βάσεων). Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 16.45.

Η έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων συνέβαλε στον περιορισμό της πυρκαγιάς. Στην πυρκαγιά παρέμειναν κατά τη διάρκεια της νύκτας 5 συνολικά πυροσβεστικά οχήματα (4 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και 1 από το Ταμείο Θήρας με 10 πυροσβέστες) για τελικές κατασβέσεις, ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της νύκτας εργάζονταν και 3 καδενοφόρα για τη δημιουργία αντιπυρικών λωρίδων και λωρίδων πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων στην πυρκαγιά.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Οι φωτογραφίες είναι από το facebook και τη σελίδα We love Polis

Keywords
Τυχαία Θέματα