Ακουϊσταπάτσε: ‘’Λυπάμαι πραγματικά, αλλά…΄΄

Η οικονομική αβεβαιότητα είναι ο μοναδικός λόγος της αποχώρησης του από την Ομόνοια, δήλωσε ο Γιόνας Ακουϊσταπάτσε στην ιστοσελίδα μας.

Ο γερμανός αμυντικός με τον οποίο επικοινωνήσαμε πριν από λίγο, δήλωσε ξεκάθαρα πως ήταν απόλυτα ευχαριστημένος σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος και το κλίμα στην ομάδα. ΄΄Ήταν πραγματικά μία πολύ δύσκολη απόφαση. Λυπάμαι πραγματικά που αποχωρώ. Η απόφαση μου δεν έχει να κάνει τίποτα με την ομάδα και το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά με το οικονομικό. Αυτό εξήγησα και στο προπονητή και στους συμπαίκτες μου. Ήταν μεγάλη μου χαρά να δουλεύω σε

αυτή την ομάδα, κάτω από τις οδηγίες του Καϊάφα, με τους ανθρώπους της ομάδας στο προπονητικό κέντρο και τους συμπαίκτες μου. Βρήκα εξαιρετικό κλίμα και είμαι σίγουρος πως παρά τις δυσκολίες, η Ομόνοια έχει πολλές αγωνιστικές δυνατότητες και προοπτική. Για τους οπαδούς, δυσκολεύομαι να βρω τη σωστή λέξη. Εξαιρετικοί, απίστευτοι, μοναδικοί. Δεν περίμενα ποτέ να δω τέτοια αφοσίωση. Τους ευχαριστώ όλους. Είμαι σχεδόν μισό χρόνο εδώ, στο πρωτάθλημα έχασα μόνο ένα παιχνίδι, έπαιξα στην Ευρώπη, έδωσα το καλύτερο μου εαυτό και νιώθω ότι η προσπάθεια μου εκτιμήθηκε. Θα ήθελα να μείνω για πολύ καιρό. Αλλά το οικονομικό πρόβλημα είναι δυστυχώς πολύ σοβαρό. Υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές και κυρίως αβεβαιότητα. Προς Θεού, δε λέω ότι η Διοίκηση δεν θέλει να μας πληρώσει, είναι εμφανές ότι υπάρχει δυσκολία εξεύρεσης χρημάτων. Έρχομαι από μία ξένη χώρα, όπου υπάρχει διαφορετική προσέγγιση και κουλτούρα σε τέτοια θέματα. Η Ομόνοια ήταν ένα σημαντικό βήμα στη καριέρα μου, αλλά δυστυχώς, ζυγίζοντας τα πράγματα είναι καλύτερα να αποχωρήσω και να κοιτάξω το μέλλον μου και αγωνιστικά και να διασφαλίσω και την οικονομική κατάσταση, όπως θέλει να κάνει κάθε επαγγελματίας παίκτης. Ελπίζω πως όλοι θα δουν με κατανόηση την απόφαση μου. Θα παρακολουθώ την πορεία της Ομόνοιας και θα εύχομαι συνεχώς να βρει τα πόδια της και να επιτύχει’’, μας είπε ο Γιόνας Ακουϊσταπάτσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα