Θετική η προσέγγιση κομμάτων για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής

Θετικά αντικρίζουν τα κόμματα την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να προχωρήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής. Ικανοποίηση για την εν λόγω πρόταση, εκφράζει και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο εξαρτάται από τα κόμματα.

«Κι εμείς θα θέλαμε μια ευρεία κυβέρνηση που να εκπροσωπεί ολόκληρο το λαό και πιστεύω ότι οι πολλοί δύσκολα κάνουν λάθος. Ο ένας είναι εύκολο να κάνει λάθος. Στηρίζουμε και υπερθεματίζουμε

την άποψη του προέδρου και συμβουλεύουμε τους αρχηγούς να ακούσουν με προσοχή και να κάνουν ευρεία κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Τα κόμματα την ίδια ώρα προετοιμάζονται για τις εισηγήσεις τους στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος συγκάλεσε αύριο Συμβούλιο Αρχηγών, στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος.Ο Νίκος Τορναρίτης, σημείωσε εκ μέρους του ΔΗΣΥ ότι «ο όρος ευρείας αποδοχής ακούγεται διαχρονικά, το σημαντικότερο είναι να έχουμε μια κυβέρνηση που να λειτουργεί σωστά και να κάνει τα μεγάλα λόγια, έργα. Αυτό είναι το ζητούμενο κι αυτή η κυβέρνηση θα είναι ευρείας αποδοχής». Ο Γιώργος Περδίκης ανέφερε από την πλευρά του ότι «χρειαζόμαστε πολιτικές ευρείας αποδοχής και όχι πολυκομματικές κυβερνήσεις ευρείας αποδοχής, ούτε πολυκομματικές κυβερνήσεις ευρείας συνενοχής. Δε χρειαζόμαστε υπουργούς καινούριους, χρειαζόμαστε καινούρια πολιτική.Από πλευράς ΕΥΡΩΚΟ, ο Μιχάλης Γιωργάλλας είπε: «Αρκετά έχουμε ταλαιπωρήσει την κοινωνία, τους πολίτες και τον τόπο με τις πολιτικές σκοπιμότητες και τις προσωπικές ατζέντες κομματαρχών και κομμάτων. Η πρόταση είναι σοβαρή κίνηση από πλευράς του προέδρου. Κάνει την αρχή και προκαλεί τις υπόλοιπες δυνάμεις για να δομηθεί μια ευρύτερη ενότητα». Συμβούλιο Αρχηγών έχει συγκληθεί και στις 12 Ιανουαρίου, με τους αρχηγούς των κομμάτων να καλούνται να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα