Ακιντζί: Δεν μπορώ να ζωγραφίσω μια πανέμορφη εικόνα

"Δεν μπορώ να ζωγραφίσω μια πανέμορφη εικόνα", δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. "Έχουμε επιτύχει πρόοδο όμως έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε μέχρι την τελική επίλυση του Κυπριακού" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση που οργάνωσε η Μόνιμη Επιτροπή του Πανσυνδικαλιστικού Φόρουμ Κύπρου στο εστιατόριο “Chateau Status” στη νεκρή ζώνη, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι το υφιστάμενο στάτους

κβο θέτει τους Τ/κ σε μια λιγότερο ευνοϊκή θέση σε θέματα στα οποία έχουν δίκαιο, όπως είπε, «επειδή οι Τ/κ επιθυμούν να αποτελέσουν μέρος του διεθνούς δικαίου».

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος στις συνομιλίες, ανέφερε ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά προβλήματα τα οποία θα πρέπει να ξεπεραστούν.

«Το λέω αυτό διότι δεν μπορώ να ζωγραφίσω μια πανέμορφη εικόνα, διότι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε δεν είναι απόλυτα όμορφη είτε ροζ αλλά δεν είναι ούτε μαύρη ούτε κακή. Έχουμε επιτύχει πρόοδο, ωστόσο έχουμε ένα δρόμο ακόμα να διανύσουμε μέχρι να καταλήξουμε στην τελική επίλυση του Κυπριακού», ανέφερε.

Ο Τ/κ ηγέτης αναφέρθηκε ακολούθως στα θέματα οικονομίας λέγοντας ότι βεβαίως και θα υπάρξει μια οικονομία σε μια ομόσπονδη Κύπρο η οποία θα είναι κομμάτι της ΕΕ, θα υπάρξει μια και μοναδική Κεντρική Τράπεζα και το ευρώ θα είναι το επίσημο νόμισμα.

Η επίλυση του Κυπριακού δεν θα πρέπει να διασφαλίζει μόνο την πολιτική ισότητα αλλά και την οικονομική ισότητα. Και εξήγησε ότι υπάρχουν τρόποι και μέτρα για να διασφαλιστεί η οικονομική ισότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα