ΑΚΕΛ-ΠΕΟ για ανεργία: Η Κυβέρνηση παίζει με αριθμούς

Στην μετανάστευση Κυπρίων και όχι στη δημιουργία πραγματικών νέων θέσεων εργασίας αποδίδουν κατά κύριο λόγο την μείωση της ανεργίας κάτω από το 15% ΑΚΕΛ και ΠΕΟ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, το φετινό 2ο τρίμηνο η ανεργία μειώθηκε στο 14,7% έναντι 15,4% το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο. Οι άνεργοι μειώθηκαν από τις 66 χιλιάδες 386 στις 62 χιλιάδες 643.

«Γνωστή η τακτική των κυβερνώντων να κάνουν παιγνίδια με τους αριθμούς για να φτιάχνουν πλαστές εικόνες

και να πανηγυρίζουν με τη δυστυχία των ανθρώπων. Στην πραγματικότητα η ανεργία δεν έχει μειωθεί. Πολύ περισσότερο που οι ποιοτικοί δείχτες της ανεργίας δείχνουν εκτράχυνση του προβλήματος, αφού οι μακροχρόνια άνεργοι αυξάνονται, δύο στους τρεις είναι άνεργοι για περισσότερο από έξι μήνες, και η ανεργία στους νέους είναι πάνω από 30%», δήλωσε το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Ουδείς πανηγυρίζει και ουδείς ισχυρίζεται ότι έχει λυθεί το ανθρωπιστικό πρόβλημα της ανεργίας, απάντησε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, η μείωση της ανεργίας αντανακλά, εκτός από την αύξηση της εποχικής εργασίας, στο αναντίρρητο, όπως λέγει, γεγονός της καταγραφής για πρώτη φορά μετά από 3,5 χρόνια, δύο συνεχόμενων τριμήνων ανάπτυξης.

«Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν εφησυχάζει αλλά ενθαρρυμένη συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη θέληση στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ώστε να συνεχιστεί και να διευρυνθεί η ανάπτυξη που καταγράφεται στην κυπριακή οικονομία, αφού μόνο μέσω αυτής της ανάπτυξης θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας», ανέφερε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Όχι στην δαιμονοποίηση της όποιας προόδου συστήνει σε ΑΚΕΛ και ΠΕΟ η ΣΕΚ. Χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη την μείωση της ανεργίας, τονίζοντας ωστόσο πως το πρόβλημα παραμένει μεγάλο.

Τα στοιχεία στο θέμα της ανεργίας αποτυπώνουν τη σταδιακή βελτίωση και σταθεροποίηση της πραγματικής οικονομίας, λέγει η ΟΕΒ.

Η ΟΕΒ εκφράζει την αισιοδοξία της για το όλο θέμα, κάνοντας λόγο για θετικές προοπτικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα