ΑΚΕΛ για ΥΠΠ: Αντικομουνιστική προπαγάνδα & ξέπλυμα φασισμού

Πνέει τα μένεα το ΑΚΕΛ κατά του Υπουργείου Παιδείας, με αφορμή το εξεταστικό δοκίμιο των Παγκυπρίων Εξετάσεων στο μάθημα της Ιστορίας.

Το ΑΚΕΛ με αφορμή τις προτεινόμενες λύσεις που δημοσίευσε το Υπουργείο Παιδείας για το εξεταστικό δοκίμιο της Ιστορίας, κατακεραυνώνει το ΥΠΠ για αντικομμουνιστική προπαγάνδα και προκλητική προσέγγιση ταύτισης του φασισμού και του ναζισμού με τον κομμουνισμό και τον σοσιαλισμό.

"Μετά την απόφαση για να αποστέλλονται τα παιδιά μας στο κρησφύγετο του Γρίβα, μετά την απαγόρευση παρουσίας της Δικοινοτικής χορωδίας σε σχολείο, τώρα το ΥΠΠ επέλεξε μέσα από το εξεταστικό δοκίμιο της Ιστορίας στις Παγκύπριες εξετάσεις να επιδοθεί σε αντικομμουνιστική προπαγάνδα και να προσπαθήσει να ξεπλύνει το φασισμό", αναφέρει η ανακοίνωση.

Αυτό σημειώνει η ανακοίνωση του κόμματος, δημιουργεί αποτροπιασμό και αγανάκτηση.

Μέρος της ανακοίνωσης αναφέρει

Χαρακτηριστικά όπως φαίνεται και από τις προτεινόμενες λύσεις του δοκιμίου «ο υποψήφιος βαθμολογείται με άριστα αν ταυτίσει τον φασισμό και τον ναζισμό με τον κομμουνισμό και καταδείξει ότι το κομμουνιστικό κόμμα (!) και οι σοσιαλιστικές ιδέες(!) οδήγησαν στην ανάδειξη αυταρχικών καθεστώτων». (Τα θαυμαστικά δικά μας).

Δεν ξέρουμε ποιοι ανιστόριτοι «ιστορικοί» προβαίνουν σε τέτοιες διατυπώσεις, αλλά είναι προφανές ότι πρόκειται για τυφλή προπαγάνδα που έρχεται σε αντίθεση και με τις ίδιες αναφορές του βιβλίου της Γ’ Λυκείου.

Η νέα προσπάθεια ιδεολογικής προπαγάνδας του ΥΠΠ μας ανησυχεί διπλά γιατί έρχεται σε μια περίοδο ανόδου του φασισμού τόσο στην Κύπρο όσo και στην Ευρώπη. Προφανώς κάποιους όχι μόνο δεν τους ανησυχεί, αλλά ενδεχόμενα, συνειδητά ή ασυνείδητα, να τους ικανοποιεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα