Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις απάτης στο Ηράκλειο

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, μια υπόθεση απάτης και 10 υποθέσεις απόπειρας απάτης σε βάρος πολιτών που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και του Λασιθίου και συνελήφθη ένας 40χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ενώ αναζητούνται ακόμη δυο γυναίκες.

Ειδικότερα, σε περιοχή του Αγίου Νικολάου, δύο άγνωστες γυναίκες, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά επικοινώνησαν τηλεφωνικά

με 62χρονη και την έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια παρέλαβε ο 40χρονος.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι δύο άγνωστες γυναίκες με τον 40χρονο είχαν προβεί στην απόπειρα διάπραξης συνολικά δέκα υποθέσεων απάτης με τον παραπάνω τρόπο, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Μετά από επιστάμενες αναζητήσεις από αστυνομικούς, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και συνελήφθη ο 40χρονος, σε περιοχή του Ηρακλείου.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας στο σπίτι του 40χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.350 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα