ΑΚΕΛ για Τουρκία: Επιβάλλεται μελέτη& ανάλυση αποτελέσματος

Είναι πρόωρο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία. Το οριακό «ναι» δείχνει μια βαθιά διχασμένη χώρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, αναφορικά με το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

Αυτούσια

η ανακοίνωση

"Ασφαλώς, για το αποτέλεσμα επιβάλλεται να γίνει μια ενδελεχής και σε βάθος ανάλυση τόσο του αποτελέσματος όσο και των εξελίξεων στη χώρα. Έτσι κι αλλιώς εμείς πάντοτε θα πρέπει να αναλύουμε προσεκτικά τι γίνεται στην Τουρκία, δεδομένου ότι αυτή ως κατοχική δύναμη παράνομα βρίσκεται στην Κύπρο και διαδραματίζει τον καθοριστικό ρόλο για την επίτευξη συμφωνημένης λύσης στο Κυπριακό.

Η λύση του Κυπριακού θα επιτευχθεί μέσα από τις διαπραγματεύσεις κι είναι εδώ που θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους. Είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που θα αποδειχθεί η πολιτική βούληση και η διάθεση του κάθε εμπλεκόμενου μέρους αν επιθυμεί λύση, αλλά και ποια λύση επιθυμεί.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες η ελληνοκυπριακή πλευρά επιβάλλεται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της για λύση στο διαπραγματευτικό τραπέζι, επιμένοντας στις αρχές λύσης και στη συμφωνημένη βάση. Λύση, που να απελευθερώνει και να επανενώνει τον τόπο και το λαό στο πλαίσιο ενός δικοινοτικού, διζωνικού ομοσπονδιακού κράτους, στο οποίο να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού", κλείνει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα