ΑΚΕΛ: H κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική για το φυσικό αέριο

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για το φυσικό αέριο και την πολιτική της Κυβέρνησης είπε πως «H κυβέρνηση δεν έχει ούτε όραμα, ούτε σχεδιασμό, ούτε στρατηγική για τα ζητήματα του φυσικού αερίου. Απλά με δηλώσεις και ανακοινώσεις προσπαθεί να καλύψει την ανυπαρξία της πολιτικής της».

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Στεφάνου «Ως ΑΚΕΛ έχουμε πάρα πολλές φορές προβεί στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση το μόνο που κάνει

στα ζητήματα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, είναι μια καθαρά επικοινωνιακή διαχείριση. Ενώ εδώ και τρία χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ουσιαστική εξέλιξη στην κυπριακή ΑΟΖ, η κυβέρνηση συνεχώς προβαίνει σε δηλώσεις και εξαγγελίες».

«Χθες ο Υπουργός Ενέργειας κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σε τρεις πυλώνες για το Φυσικό αέριο» συνέχισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Ο πρώτος πυλώνας είναι το αναθεωρημένο σχέδιο ανάπτυξης του Αφροδίτη. Απλά να υπενθυμίσουμε ότι το σχέδιο αυτό έπρεπε να είναι συμφωνημένο με τις εταιρείες από το Μάρτιο του 2014. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε δεκάδες πανηγυρικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού ότι σύντομα θα είναι έτοιμο. Μόνο για σχέδιο ακούμε αλλά σχέδιο δεν είδαμε».

Ο δεύτερος πυλώνας, είπε, είναι o 3ος γύρος αδειοδότησης με φόντο τις συναντήσεις του αρμόδιου υπουργού και του Πρόεδρου της Δημοκρατίας με διάφορες εταιρείες.

«Έχουμε την άποψη ότι μια σοβαρή κυβέρνηση θα έπρεπε πρώτα να κάνει τις επαφές με τις εταιρείες και μετά να προκηρύξει τον 3ο γύρο αδειοδότησης. Αντί αυτού η κυβέρνηση προχώρησε χωρίς κανένα εχέγγυο σε νέο γύρο αδειοδότησης απλά για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες» τόνισε ο κ. Στεφάνου.

Ο τρίτος πυλώνας, είπε, είναι το ερευνητικό πρόγραμμα και η επανέναρξη των ερευνητικών γεωτρήσεων. Σε αυτό το σημείο το μόνο που μπορεί κάποιος να σκεφτεί είναι ότι η κυβέρνηση απλά μας κοροϊδεύει. Δεν είναι δυνατό την στιγμή που έδωσε σχεδόν σε όλες τις εταιρείες παρατάσεις στο ερευνητικό τους πρόγραμμα, να πανηγυρίζει τώρα ότι μια εταιρεία ίσως να προβεί σε γεώτρηση αρχές του 2017.

Καταλήγοντας δήλωσε πως «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν έχει ούτε όραμα, ούτε σχεδιασμό, ούτε στρατηγική για τα ζητήματα του φυσικού αερίου. Απλά με δηλώσεις και ανακοινώσεις προσπαθεί να καλύψει την ανυπαρξία της πολιτικής της».

Keywords
Τυχαία Θέματα