Άκαπνη η μάχη της Μαδρίτης

Στη λευκή ισοπαλία Ατλέτικο και Ρεάλ άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς - Προβάδισμα Γιουβέντους 1-0 τη Μονακό.
Είχε ρυθμό, μπόλικη ένταση, πολύ καλές φάσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο από τη Ρεάλ, αλλά δεν είχε γκολ η μάχη της Μαδρίτης. Ατλέτικο και Ρεάλ έμειναν στο 0-0 και οι πιθανότητες πρόκρισης παραμένουν μοιρασμένες. Η Γιουβέντους πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Μονακό. Ένα γκολ που ήρθε

από ανύπαρκτο πέναλτι.

Λευκός συμβιβασμός
Στο «Βιθέντε Καλντερόν», η Ρεάλ με εξαιρετική κυκλοφορία έσπασε το ασφυκτικό πρέσινγκ της Ατλέτικο και υπερείχε στο πρώτο ημίχρονο. Μόνο που βρήκε μπροστά της τον Ομπλάκ. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας είπε «όχι» σε πέντε πολύ καλές ευκαιρίες, σταματώντας τις ενέργειες των Μπέιλ (2), Χάμες, Μπενζεμά και Μόντριτς. Από την άλλη, η Ατλέτικο πέρασε δύσκολες ώρες, ενώ μπροστά απείλησε μόνο μία φορά με τον Γκρισμάν (απέκρουσε ο Κασίγιας).

Στην επανάληψη η Ατλέτικο ανέβηκε πολύ και ειδικά μετά το 70' ήταν καλύτερη. Έχασε την 1η μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Τουράν να φεύγει έξω. Η Ρεάλ πάτησε 2-3 φορές περιοχή, αλλά οι παίκτες της έκαναν λάθος τελική επιλογή. Ειδικά στο 67΄, όταν ο Μπενζεμά μόνος μπροστά στον Μογιά προτίμησε να πασάρει αντί να εκτελέσει. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με την Ατλέτικο να έχει τον έλεγχο να πιέζει και στο 90΄, να χάνει καλή ευκαιρία, όταν σε μελέ ο Κασίγιας πρόλαβε και έδιωξε προ της γραμμής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν το 7ο παιχνίδι στη φετινή χρονιά που η Ρεάλ δεν μπόρεσε να κερδίσει την Ατλέτικο. Ήταν επίσης το πρώτο ντέρμπι χωρίς γκολ από το 2005.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Σικέιρα, Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι, Αρντά Τουράν, Κόκε (83' Τόρες), Γκριεζμάν (77' Ραούλ Γκαρθία), Μάντζουκιτς.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ (85' Αρμπελόα), Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Χάμες Ροντρίγκες, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (76' Ίσκο).

Νίκη από «πέναλτι»
Στο Τορίνο, η Μονακό δεν κλείστηκε και έπαιξε στα πρώτα 45΄ λεπτά στα ίσα τη Γιουβέντους. Οι δύο ομάδες είχαν από 8 τελικές προσπάθειες, με τον Τέβες να χάνει πάντως τη μέγιστη ευκαιρία στα μισά του ημιχρόνου. Ο Σίλβα έχασε τετ α τετ στο 53΄ και δύο λεπτά μετά η Γιουβέντους κέρδισε πέναλτι (ο Μοράτα έπεσε μόνος στην περιοχή) και ο Βιντάλ ευστόχησε. Ο Μπερμπάτοφ στο 71', μόλις δύο λεπτά μετά που μπήκε σαν αλλαγή, αστόχησε με κεφαλιά από τα 3 μέτρα. Η Γιουβέντους δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα απ' εκεί και πέρα να κρατήσει το 1-0.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο (74' Μπαρτζάλι), Μαρκίζιο, Βιντάλ, Ρομπέρτο Περέιρα (87' Στουράρο), Τέβες, Μοράτα (83' Μάτρι).
ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Ράτζι (51' Μπερμπάτοφ), Ρικάρντο Καρβάλιο, Αμπντενούρ, Κουρζαουά, Φαμπίνιο, Κοντογκμπιά, Ζοάο Μοουτίνιο, Ντιράρ (51' Μπερνάρντο Σίλβα), Φερέιρα Καράσκο, Μαρσιάλ (87' Ματέους Καρβάλιο).

Keywords
Τυχαία Θέματα