Αιμιλιανίδου:Στη βουλή νομοσχέδιο για τα δικαιώματα ασθενών

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου είχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της EUROPA DONNA Κύπρου, για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των γυναικών με καρκίνο του μαστού και την επιστροφή στην εργασία μετά από την ολοκλήρωση των θεραπειών τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της EUROPA DONNA Κύπρου,

ο Σύνδεσμος υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ασθενών, πιστεύοντας ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στις υφιστάμενες πρόνοιες της νομοθεσίας σε θέματα των ασθενών που απουσιάζουν για μεγάλα διαστήματα από τις εργασίες τους, ως επακόλουθο των θεραπειών για τον καρκίνο του μαστού.

«Η Υπουργός αφού άκουσε προσεκτικά τις θέσεις που εκφράστηκαν, ενημέρωσε ότι το σχετικό νομοσχέδιο τυγχάνει επεξεργασίας και θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται.

Η EUROPA DONNA Κύπρου ευχαριστώντας την Υπουργό για το ενδιαφέρον της, τόνισε τη σημασία της προστασίας της επανένταξης στο εργασιακό περιβάλλον των γυναικών μετά από θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού, για οικονομικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους, θέτοντας επιτακτικά την ανάγκη να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες και να εφαρμόζονται οι βέλτιστες πρακτικές.

Για τον πιο πάνω σκοπό θα τροχοδρομηθούν συγκεκριμένες ενέργειες από μέρους της EUROPA DONNA Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και άλλων φορέων.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα