Απολογισμός της Αστυνομίας για την περίοδο του Πάσχα

Τον απολογισμό της περιόδου του Πάσχα και συγκεκριμένα από 28/3/2016 έως 10/5/2016 κάνει η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα που ελήφθησαν κατά διάρκεια της εκστρατείας για πρόληψη και πάταξη του φαινομένου της χρήσης των κροτίδων, η οποία άρχισε στις 28/3/2016 και διήρκεσε μέχρι τις 10/5/2016, χαρακτηρίζονται «στοχευμένα», «αποτελεσματικά» και «αποτρεπτικά» αφού παρατηρήθηκε μειωμένος αριθμός τραυματισμών από τη χρήση των κροτίδων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, κατά τη φετινή

χρονιά καταγγέλθηκαν δύο μόνο περιστατικά τραυματισμού προσώπων από τη χρήση κροτίδων ηλικίας 23 και 31 ετών σε σύγκριση με τη χρονική περίοδο 2005 – 2015 όπου καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 11 περιστατικά τραυματισμού το χρόνο.

Από τη μελέτη των στατιστικών στοιχείων διαπιστώνεται ουσιαστικά σημαντική μείωση στα συγκεκριμένα περιστατικά λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία των προσώπων που έχουν τραυματιστεί.

Στη προσπάθεια για μείωση των περιστατικών τραυματισμών από κροτίδες και πυροτεχνήματα, πρωτεύοντα ρόλο για την Αστυνομία είχε η στοχευόμενη αλλά και έντονη εκστρατεία διαφώτισης και ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με άλλους φορείς, για τους κινδύνους από τη χρήση κροτίδων και πυροτεχνημάτων. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις με την ενεργό εμπλοκή και των μελών της Κοινοτικής Αστυνόμευσης και των Πυροτεχνουργών, σε συνεργασία με τις Τοπικές, Κοινοτικές, Εκκλησιαστικές και Σχολικές Αρχές, ανέλαβαν την προσέγγιση και διαφώτιση των μαθητών και άλλων νεαρών προσώπων σε σχολεία και άλλους χώρους. Τις 344 διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία και οργανωμένα σύνολα, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, παρακολούθησε μεγάλος αριθμός μαθητών, νεαρών προσώπων, αλλά και γονέων.

Επίσης, η ενημέρωση του κοινού από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, το οποίο μέσα από ανακοινώσεις, συμβουλές και φιλμάκια που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας, συνέδραμε σε σημαντικό βαθμό στις προσπάθειες διαφώτισης και ευαισθητοποίησης των νέων και μαθητών στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης αλλά και γενικότερα των χρηστών του διαδικτύου αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση κροτίδων και πυροτεχνημάτων.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, συνεχάρη όλα τα μέλη που εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. Να σημειωθεί ότι αναμένεται να συγκληθεί σύσκεψη ανατροφοδότησης, στην οποία θα συζητηθούν οι ενέργειες και δράσεις της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και θα καταγραφούν απόψεις, εισηγήσεις και τυχόν προβλήματα που παρουσιάστηκαν, με στόχο πάντοτε την περαιτέρω βελτίωση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας.

Οι στόχοι της Αστυνομίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, επιτεύχθηκαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

«Σε όλη αυτή την προσπάθεια που καταβλήθηκε θα πρέπει να δοθούν ευχαριστίες, κατ’ αρχάς προς τους πολίτες, στις τοπικές αρχές, τους φορείς και οργανωμένα σύνολα, που συνέβαλαν επίσης στο έργο της Αστυνομίας με τις δικές τους ενέργειες με οποιοδήποτε τρόπο, καθώς και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία της εκστρατείας της Αστυνομίας αφενός για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού και αφετέρου για την ασφάλεια των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα