Αίγυπτος: Η ΕΝΙ άρχισε την παραγωγή αερίου από το Ζορ

Στην παραγωγή του πρώτου φυσικού αερίου από το υπεργιγαντιαίο κοίτασμα Ζορ της Αιγύπτου προχώρησε σήμερα ο ιταλικός κολοσσός της ΕΝΙ σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Το Zohr, που βρίσκεται ανοιχτά της παραλίας Shorouk περίπου 190 χιλιόμετρα βόρεια του Port Said, ανακαλύφθηκε το 2015 και διαθέτει περίπου 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Το Υπουργείο Πετρελαίου

της Αιγύπτου δήλωσε το Σάββατο ότι το κοίτασμα μαμούθ είχε αρχίσει μια παραγωγή 350 εκατομμυρίων κυβικών ποδιών την ημέρα, προσθέτοντας ότι η παραγωγή θα αυξηθεί σε περίπου 1 δισεκατομμύριο κυβικά πόδια την ημέρα έως τα μέσα του 2018.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για εμάς. Επιβεβαιώνει περαιτέρω την ικανότητα των γυναικών και των ανδρών της Eni να μετατρέψουν τις προκλήσεις σε πρωτοφανή επιτεύγματα. Η εκκίνηση του Zohr είναι το άμεσο αποτέλεσμα της μοναδικής μας τεχνογνωσίας, της ικανότητάς μας να καινοτομούμε στην τεχνολογία και της επιμονής μας στην επιδίωξη ακόμη και των πιο απαιτητικών στόχων, για τους οποίους είμαστε πολύ υπερήφανοι. Το έργο αυτό επέτρεψε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο επίπεδο οι ικανότητες, οι δεξιότητες καθώς και οι ανθρώπινες και δυνατότητες υποδομών που προσφέρει αυτή η χώρα όσον αφορά το τοπικό περιεχόμενο. Θα μετασχηματίσει πλήρως το ενεργειακό τοπίο της Αιγύπτου, επιτρέποντάς της να γίνει αυτόνομη και να μετατραπεί από εισαγωγέα φυσικού αερίου σε έναν μελλοντικό εξαγωγέα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Αιγυπτιακές Αρχές και όλους τους συνεργάτες μας σε αυτό το απίστευτο έργο για τις πολύ σημαντικές τους συνεισφορές και ολόκληρο τον αιγυπτιακό πετρελαϊκό τομέα, ο οποίος παρέσχε πλήρη υποστήριξη για την επίτευξη του έργου Zohr σε χρόνο ρεκόρ ». δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, κ. Claudio Descalzi

Υπενθυμίζεται ότι η Eni κατέχει το 60% των μετοχών του οικοπέδου Shorouk, η Rosneft το 30% και η BP το 10%.

Η Eni είναι παρούσα στην Αίγυπτο από το 1954, όπου δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής της IEOC Production BV. Η εταιρεία είναι ο κυριότερος παραγωγός της χώρας με μετοχική παραγωγή περίπου 230.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα