Αιχμές Περδίκη για διάσπαδη ενδιάμεσου χώρου

Δυσεπίλυτος συνεχίζει να είναι ο γρίφος για το νέο Πρόεδρο της Βουλής.Παρά την κατάθεση τριών μέχρι σήμερα υποψηφιοτήτων, οι αριθμοί δεν βγαίνουν και τα πάντα θα κριθούν από την προσπάθεια συνεννοήσεων και συναινέσεων.

Στον ΔΗ.ΣΥ, εντείνεται η φημολογία για κάθοδο με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, εφόσον η πρόταση για εκ περιτροπής Προεδρία με το ΑΚΕΛ δεν βρίσκει ανταπόκριση.

Στο παρασκήνιο ενέπλεξε εαυτόν και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να

πείσει το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ, το οποίο κάλεσε στο Προεδρικό, για το δόκιμο της πρότασης της Πινδάρου για εκ περιτροπής Προεδρία Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να υπάρξει σύγκρουση Αβέρωφ Νεοφύτου – Άντρου Κυπριανού.

Στο ερώτημα όμως ποιος ή ποιοι θα βρίσκονται απέναντι τους ουδείς μπορεί να απαντήσει.Το ΔΗΚΟ ως ο μεγαλύτερος ρυθμιστικός πόλος προτάσσει και επίσημα τον Μαρίνο Σιζόπουλο. Με πολιτικούς όρους, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Νικόλας Παπαδόπουλος στην εκπομπή «Έχουμε Θέμα» του Ράδιο Πρώτο, καλεί άλλους να απαντήσουν γιατί προσπαθούν να συνεργαστούν με κάποιους που προεκλογικά τσακώνονταν.

Αφήνοντας προφανώς υπονοούμενα για την υποψηφιότητα Δημήτρη Συλλούρη.Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης πάντως θεωρεί εαυτόν εκλέξιμο για τους εξής τρεις ακόλουθους λόγους.

Δεν είναι Πρόεδρος κόμματοςΕίναι ο αρχαιότερος βουλευτήςΈχει αποδείξει, όπως λέει, τις ικανότητες του να κτίζει συναινέσεις

Στην εξίσωση των πιθανών υποψηφιοτήτων παραμένει και ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, με αιχμές για την τακτική που ακολούθησε το ΔΗΚΟ

Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Λιλλήκα Σιζόπουλου ενώ θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ.

Διεργασίες που ενδεχομένως να δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την ψηφοφορία της ερχόμενης Πέμπτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα