Αγωνιστική με σασπένς στις γυναίκες

Αγωνιστική με μπόλικο σασπένς ήταν αυτή που διεξήχθη την Τετάρτη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας.

Ο Prestige Απόλλων μπορεί να πέτυχε άλλη μια νίκη, αλλά δυσκολεύτηκε αφάνταστα απέναντι στην Ανόρθωση στο ΑΤΙ, ενώ στο Γυμνάσιο Αγ. Αθανασίου έγινε σπουδαίος αγώνας με την Ε.Ν.Α.ΑΘ. να κερδίζει στο τάι – μπρέικ το ΘΟΙ Αυγόρου με 3-2

σετ. Εξάλλου, η Transbunker ΑΕΛ κέρδισε στο γήπεδό της τον ουραγό Άρη Πολεμίου με 3-0 και έμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής το Σάββατο η Τεχνοοικία ΑΕΚ κέρδισε την Ολυμπιάδα με 3-0 σετ.

ΑΤΙ Ανόρθωσις – Prestige Απόλλων 1-3 Σετ: (21-25,19-25,25-14,20-25)
Ο Prestige Απόλλων συνέχισε την αλάνθαστή του πορεία κερδίζοντας στο ΑΤΙ την πολύ καλή Ανόρθωση με 1-3 σετ. Οι παίκτριες της «Μεγάλης Κυρίας» έπαιξαν σαν ίσο προς ίσον τις παίκτριες του Prestige Απόλλωνα και μάλιστα στο τρίτο σετ τις άγχωσαν αφού το κέρδισαν με 25-14.

Πολύ καλό παιχνίδι έγινε στο πρώτο σε γενικές γραμμές ισοδύναμο σετ. Οι «γαλάζιες» της Λεμεσού που παρατάχθηκαν χωρίς την Χουντίμα αποδείχθηκαν πιο καθοριστικές στα τελευταία στάδια του σετ και κέρδισαν με 21-25 παίρνοντας προβάδισμα με 0-1 στα σετ. Η Ανόρθωσις ήταν ισάξιος αντίπαλος και έχασε στις λεπτομέρειες το σετ.

Ο ρυθμός του δεύτερου σετ στην ουσία δεν άλλαξε, αφού ο Prestige Απόλλων ήταν καλύτερος και κατάφερε να μην επιτρέψει στην Ανόρθωση να τον απειλήσει. Ωστόσο, η «Μεγάλη Κυρία» δεν άφησε το σετ να ξεφύγει και βρισκόταν σχετικά κοντά στο σκορ. Τελικά, οι Λεμεσιανές κέρδισαν με 19-25 και πήραν το προβάδισμα με 0-2 σετ.

Το τρίτο σετ άνηκε από την αρχή μέχρι το τέλος στην Ανόρθωση. Οι γηπεδούχες ήταν εξαιρετικές και δεν άφησαν περιθώρια στον Prestige Απόλλωνα ο οποίος αιφνιδιάστηκε. Οι γηπεδούχες ήταν άριστες σε υποδοχή, μπλοκ και επίθεση και κέρδισαν πολύ εύκολα με 25-14 μειώνοντας σε 1-2 το σκορ. Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα οι «γαλάζιες» του Γιάννη Γιαπάνη παρουσιάστηκαν τόσο νωθρές σε κάποιο σετ, αφού δεν λειτούργησε τίποτα σωστά στην ομάδα.

Στο τέταρτο σετ οι φωνές του κόουτς Γιάννη Γιαπάνη στις παίκτριές του ανάγκασαν τις Λεμεσιανές να σοβαρευτούν και παίζοντας σοβαρά να κερδίσουν με 20-25 και να πάρουν τη σημαντική νίκη. Η Ανόρθωση συνέχισε στον ίδιο εξαιρετικό ρυθμό, αλλά η ποιότητα του Prestige Απόλλωνα ήταν εμφανής στα κρίσιμα σημεία που του χάρισαν και τη νίκη.

Ανόρθωσις(Γ. Χριστοφόρου):Βασιλείου, Μπρατούχινα, Κ. Γιασουμή, Ιωάνου,Κολοκοτρώνη,Ριαλά. Λίμπερο: Δαυϊδ. Αλλαγές: Οικονομίδου, Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνου, Χ’’ Χαραλάμπους.
Prestige Απόλλων(Γ.Γιαπάνης):Λαβρούκ, Ζακχαίου,Κις, Χ’’ Κωνστάντα, Μανίταρου,Φρεντς. Λίμπερο: Στεφάνου.Αλλαγές: Λεωνίδου, Σπύρου.

Γυμν. Αγ. Αθανασίου Ε.Ν.Αγ. Αθανασίου – ΘΟΙ Αυγόρου 3-2 Σετ:(24-26,25-17,22-25,25-11,15-10)
Πραγματικό ντέρμπι έγινε στο Γυμν. Αγ. Αθανασίου όπου η Ε.Ν. Α.ΑΘ. κέρδισε το ανταγωνιστικό ΘΟΙ με 3-2 σετ. Έστω με τους δυο βαθμούς η ομάδα της Αλεξίας Ροτσίδου διατηρεί τις ελπίδες της για την τετράδα. Το ΘΟΙ με την εμφάνισή του έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει την παραμονή του και να κοντράρει τους αντιπάλους του.

Μπόλικο σασπένς και συνεχείς ανατροπές ήταν το στοιχείο του πρώτου σετ ανάμεσα σε Ε.Ν.Α.ΑΘ. και ΘΟΙ που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Αυγόρου με 24-26 παίρνοντας το προβάδισμα με 0-1. Οι γηπεδούχες προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, αλλά οι φιλοξενούμενες έμειναν κοντά στο σκορ και έχοντας σωστές επιλογές στην επίθεση και καταφέρνοντας να βγάλουν άμυνες στο τέλος του σετ πήραν το ψυχολογικό προβάδισμα.

Αποφασισμένες να ανατρέψουν τα δεδομένα μπήκαν στο δεύτερο σετ οι παίκτριες της ομάδας του Ενωσης Νεανίδων Αγ. Αθανασίου. Περιόρισαν τα λάθη, αντιμετώπισαν αποτελεσματικά την Ελένη Μιχαήλ και αφού είχαν σωστή αντίδραση στην υποδοχή κέρδισαν το σετ με 25-17 και ισοφάρισαν σε 1-1. Το ΘΟΙ παρουσιάστηκε κουρασμένο από την υπερπροσπάθεια του πρώτου σετ και είχε κενά στην υποδοχή.

Οι Αυγορίτισσες επέστρεψαν και κατορθώνοντας να ελέγξουν τον ρυθμό του τρίτου σετ κέρδισαν με 22-25 παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα με 1-2. Το ΘΟΙ περιόρισε τα λάθη του δεύτερου σετ και κατάφερε να μην επιτρέψει στην ομάδα της Ε.Ν.Α.ΑΘ να επιβάλει τον ρυθμό της. Ο αγώνας όμως εξελίχθηκε σε ντέρμπι και σε κάθε πόντο έγινε πραγματική μάχη. Τελικά, οι «μελανόλευκες» κέρδισαν στα σημεία.

Εντελώς διαφορετικό ήταν για άλλη μια φορά το τέταρτο σετ, αφού οι παίκτριες της Ε.Ν.Α.ΑΘ. ήταν πάρα πολύ καλές και έκαναν εύκολη τη δουλειά τους κερδίζοντας με 25-11, ισοφαρίζοντας συνάμα σε 2-2 τα σετ και τον αγώνα. Η εμφάνιση του ΘΟΙ δεν είχε καμιά σχέση με τα προηγούμενα σετ αφού τα λάθη ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Στο πέμπτο και καθοριστικό σετ η ψυχολογία έπαιξε καταλυτικό ρόλο, αφού η E.Ν.Α.ΑΘ. με τά την εμφαντική εμφάνιση του τέταρτου σετ δεν συνάντησε ιδιαίτερα προ βλήματα να καθαρίσει το σετ με 15-10 και τον αγώνα με 3-2.

Ε.Ν.Αγ. Αθανασίου(Α. Ροτσίδου):Χριστοφόρου, Ταβέλλα, Κούπερ,Κωνσταντινίδου,Νιόκκα, Αραούζου. Λίμπερο: Χ’’ Κυριάκου.Αλλαγές: Πίττα, Κοβαλίεβα
ΘΟΙ Αυγόρου(Λ.Νοβάκοφ):Χαραλάμπους, Όθωνος,Κωνσταντίνου, Παπαδοπούλου,Μιχαήλ, Χ’’Κωνσταντίνου. Λίμπερο: Κούτα. Αλλαγές: Χρ. Χρυσάνθου, Χρίστου, Κοβαλίεβα.

Γήπεδο ΑΕΛ Transbunker ΑΕΛΑρης Πολεμίου 3-0 Σετ:(25-22,25-15, 25-15
Νέα νίκη για την Transsbunker ΑΕΛ η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 21 βαθμούς. Οι «γαλαζοκίτρινες» της Λεμεσού κέρδισαν με 3-0 τον Άρη Πολεμίου ο οποίος στο πρώτο σετ κέρδισε τις ενυτπώσεις.

Απρόσμενα πολύ καλό ήταν το πρώτο σετ ανάμεσα στην Transbunker ΑΕΛ και τον Άρη Πολεμίου. Η ομάδα του Άρη παίζοντας πολύ καλό βόλεϊ έβαλε πολύ δύσκολα στις «γαλαζοκίτρινες» που αγωνίστηκαν χωρίς ξένες. Ο αγώνας μετατράπηκε σε ντέρμπι, αλλά οι γηπεδούχες πιο συγκεντρωμένες στα τελευταία στάδια κέρδισαν με 25-22 και πήραν το σετ και το προβάδισμα στο σκορ με 1-0.

Στα άλλα δυο σετ η εικόνα του αγώνα άλλαξε, αφού οι παίκτριες της Transbunker ΑΕΛ παίζοντας σοβαρά κέρδισαν και στα δυο με 25-15 και κέρδισαν με 3-0.

Transbunker ΑΕΛ(Μ. Ολμετσένκο):Παύλου, Κυπριανού, Σιακκίδου, Κωνσταντίνου, Κουδουνά, Παιδονόμου, Λίμπερο: Κωνσταντίνου.
Αρης Πολεμίου(Γ. Χαραλάμπους):Μ. Κουππή, Χ’’Χριστοδούλου,Χ’’Ευσταθίου, Πεγειώτη, Ρ. Κουππή, Μ. Αντωνίου. Λίμπερο: Μ. Ανδρέου.

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
Στο μεγάλο ντέρμπι της ένατης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Β Κατηγορίας Ανδρών η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως κέρδισε στην έδρα της την Ε.Ν. Παραλιμνίου με 3-2 και αύξησε στους τέσσερεις τους βαθμούς της διαφοράς τους. Τα σετ: (27-29,25-20,21-25,25-19,15-12).

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Στον μοναδικό αγώνα που έγινε στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Β Κατηγορίας ο Παφιακός κέρδισε τον Πανιδαλιακό με 3-1 σετ (25-20, 30-32,25-11,25-16).

Keywords
Τυχαία Θέματα