Αγωγή κατά της ΚΔ από οικογένεια κοντά στο Melios Zoo (vid)

Οικογένεια που κατοικεί στους Αγίους Τριμιθιάς, όπου βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος Melios Ζoo Park, κινεί αγωγή εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Η αίτηση, η οποία όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», καταχωρήθηκε στις 7 Μαρτίου 2017 και ορίστηκε για έκδοση οδηγιών στις 3 Ιουλίου 2017, στηρίζεται στο ότι ο αιτητής διαμένει μαζί με τη σύζυγό του και το 13 χρονών παιδί τους στην οικία τους στους Αγίους Τριμιθιάς, μία ανάσα από τον ζωολογικό κήπο, ο οποίος απέχει γύρω στα 55 μέτρα από το σπίτι τους, ενώ

τα κλουβιά στα οποία υπάρχουν πέντε λιοντάρια και δύο τίγρεις, απέχει γύρω στα 37 μέτρα.

Συνεργείο του ΣΙΓΜΑ, μετέβη σήμερα στην περιοχή και όντως η οικία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα ζώα, κάτι που αποτελεί κίνδυνο εάν σε κάποια περίπτωση φύγει κάποιο ζώο από τον χώρο φύλαξης του.

Με την αγωγή, ζητείται από τον Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ως αρμόδια αρχή, να προβεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος αφενός στην επανεξέταση και αφετέρου στην αναστολή και ανάκληση της παράνομης, όπως αποκαλείται, άδειας λειτουργίας του ζωολογικού κήπου Melios Zoo.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας, ο Νίκος Κουγιάλης υποσχέθηκε την απαγόρευση εισαγωγής άλλων ζώων από το Melios Zoo Park, ενώ τόνισε ότι θα έβρισκε τρόπο ώστε να ελευθερωθούν τα ζώα αυτά. Ωστόσο, το Melios Zoo Park έχει προχωρήσει σε νέες εισαγωγές ζώων, ενώ κατασκευάζονται και νέα κλουβιά.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης!

Keywords
Τυχαία Θέματα