Ο ΚΟΤ στηρίζει εμπράκτως την προβολή του "Πάφος 2017"

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο ΚΟΤ στην προβολή της Πάφου με την ανακήρυξη της σε ΠΠΕ.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η Μάρθα Καρεκλά, Τουριστικός Λειτουργός εκ μέρους του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του ΚΟΤ, ανέφερε πως ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού έχει συνυπογράψει με τον Οργανισμό "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017" Πρωτόκολλο Συνεργασίας, βάσει του οποίου συμφωνήθηκε η από κοινού ανάπτυξη δράσεων και ενεργειών κατά την περίοδο 2015-2017, με στόχο τη διοργάνωση και προώθηση κοινών δραστηριοτήτων

και συνεργασιών για την προβολή, ενδυνάμωση και στήριξη της Π. Π. Ε. της Ευρώπης, Πάφος 2017.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός, είπε η κ. Καρεκλά, στα πλαίσια της συμμετοχής του σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, προβάλλει, μεταξύ άλλων, και το πρόγραμμα και στόχους της ΠΠΕ Πάφος 2017.

Επιπρόσθετα, προβάλλει την Π. Π. Ε. Πάφος 2017 με ειδική ενότητα μέσω της ιστοσελίδας του, ενώ διανέμει μέσω των Γραφείων Εξωτερικού και των Γραφείων Πληροφοριών, που διατηρεί σε όλη την Κύπρο, υλικό και πληροφόρηση για την Π. Π. Ε. Πάφος 2017.

Στις διαφημιστικές εκστρατείες που πραγματοποιεί στο εξωτερικό, όπου είναι δυνατόν, επιπρόσθετα περιλαμβάνει και την Π. Π. Ε. Πάφος 2017.

Η κ. Καρεκλά σημείωσε πως κατά το διήμερο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια του θεσμού, ο Οργανισμός φιλοξένησε στην Κύπρο περί τους 70 δημοσιογράφους και εκπροσώπους των ΜΜΕ από 14 χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας (Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία, Ελλάδα, Ελβετία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ισραήλ, Λίβανος, Ιαπωνία).

Σε όλα τα προγράμματα των ταξιδίων εξοικείωσης δημοσιογράφων και Τουριστικών Πρακτόρων που πραγματοποιούνται στην Κύπρο από τον Οργανισμό, περιλαμβάνεται και η Π. Π. Ε. Πάφος 2017.

Ο Οργανισμός, σημείωσε ακόμη, θα είναι ένας από τους μεγάλους χορηγούς του κονσέρτου που θα δοθεί από τη Φιλαρμονική Βερολίνου την 1η Μαΐου 2017 στην πλατεία του Κάστρου στην Πάφο.

Η κ. Καρεκλά ανέφερε πως ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, αναγνωρίζοντας ακριβώς τη σημασία της διοργάνωσης του κορυφαίου Ευρωπαϊκού πολιτιστικού θεσμού στην Κύπρο, στηρίζει με κάθε τρόπο και πάντοτε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του τον θεσμό.

Επεσήμανε, ακόμη, πως η επιτυχής διοργάνωση της Π. Π. Ε. Πάφος 2017, αποτελεί μεγάλο στοίχημα, όχι μόνο για την πόλη της Πάφου, αλλά και για τον ΚΟΤ, καθώς τα τελευταία χρόνια καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να καταστεί η Κύπρος προορισμός, μεταξύ άλλων και πολιτιστικού τουρισμού.

Ο Οργανισμός βλέπει μακροπρόθεσμα και στοχεύει πέραν από το 2017, συνέχισε, καθώς αναγνωρίζει ότι η Κύπρος έχει τώρα τη δυνατότητα να εδραιώσει τη θέση που της αξίζει στο Ευρωπαϊκό πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Πρόσθεσε, επίσης, πως η φιλοξενία ενός τόσου σημαντικού θεσμού συνεπάγεται τεράστια οφέλη τόσο για ολόκληρο το νησί όσο και για τη μικρή πόλη της Πάφου ειδικότερα, αφού παράλληλα με την επίδειξη της μακράς πολιτιστικής παράδοσης και ταυτότητας του νησιού (πέραν των 10.000 χρόνων), ανοίγονται νέοι δρόμοι και προοπτικές, καθώς δίνεται η ευκαιρία για ολοκληρωτική μεταμόρφωση της πολιτιστικής τους βάσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα