Αγωγή Αμερικανού κατά εταιρειών για το Pokemon Go

«Φύγετε από το γκαζόν μου!» Αυτό είναι το μήνυμα ενός άνδρα από το Νιου Τζέρσι προς τα εκατομμύρια των φανατικών του παιχνιδιού Pokemon Go.

Ο Τζέφρι Μάρντερ έχει καταθέσει αγωγή κατά των εταιρειών που βρίσκονται πίσω από το παιχνιδί. Την Nintendo Co Ltd, την Niantic Inc και την Pokemon Company International. Υποστηρίζει ότι το παιχνίδι έχει οδηγήσει ανεπιθύμητους παραβάτες στο σπίτι του και σε αμέτρητες άλλες ιδιωτικές περιουσίες.

Χρησιμοποιώντας

τα κινητά τους τηλέφωνα, οι παίκτες αναζητούν και αιχμαλωτίζουν εικονικούς χαρακτήρες που εμφανίζονται στις οθόνες τους σε τοποθεσίες που υπάρχουν στην πραγματικότητα, όπως γραφεία και εστιατόρια.

Το εξαιρετικά δημοφιλές αυτό παιχνίδι έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια αλλά και παράπονα.

Την εβδομάδα της κυκλοφορίας του παιχνιδιού, ο ενάγων είδε άγνωστους να κινούνται έξω από το σπίτι του με τα κινητά τους τηλέφωνα στο χέρι, όπως αναφέρεται στην αγωγή που κατατέθηκε, προσθέτοντας πως πέντε άτομα κτύπησαν την πόρτα του ζητώντας πρόσβαση στην πίσω αυλή του σπιτιού του για να αιχμαλωτίσουν τα εικονικά αυτά πλάσματα.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους αγωγή που κατατίθεται από τότε που κυκλοφόρησε το παιχνίδι, επιδιώκοντας μια απόφαση υπέρ όλων των ιδιοκτητών περιουσιών που έχουν καθοριστεί ως τοποθεσίες με Pokemon ή γειτνιάζουν με τέτοιες τοποθεσίες.

Η Nintendo κατέχει το 32 τοις εκατό των μετοχών της Pokemon Company, η οποία ανέπτυξε το παιχνίδι από κοινού με την Niantic. Το παιχνίδι έχει αυξήσει την αξία της Νintendo κατά 50 τοις εκατό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα