Αγλατζιά:Eπανεξετάζει τη συμμετοχή ΕΤΑΠ στο Φεστιβάλ Μπύρας

Τη συμμετοχή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας (ΕΤΑΠ) στο Φεστιβάλ Μπύρας “Septemberfest”, θα επανεξετάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγλαντζιάς μετά “την ιδιοτελή και υποκριτική στάση του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας (ΕΒΕΛ), αλλά και την προσβλητική προς συνεργάτες τους στάση”, αναφέρει ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Κώστας Κόρτας.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς εκφράζει “έκπληξη” για την ανακοίνωση του ΕΒΕΛ της 9ης Αυγούστου 2016 “που καταφέρεται κατά

του Υπουργείου Παιδείας για την παραχώρηση άδειας για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Μπύρας `Septemberfest` στο Πάρκο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας στα δημοτικά όρια του Δήμου Αγλαντζιάς”.

Αναφέρει πως “τα ερωτήματα του ΕΒΕΛ είναι επιλεκτικά και οι ανησυχίες του αβάσιμες και μόνο στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες, που έχουν να κάνουν με άλλη παρόμοια εκδήλωση κατά την ίδια περίοδο”.

Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς εξηγεί ότι η έκπληξή του “οφείλεται στο γεγονός ότι πριν από τρεις μήνες, μου ζητήθηκε από την ΕΤΑΠ να μεσολαβήσω ώστε ο διοργανωτής του `Septemberfest` να μετακινήσει κάποιες ημερομηνίες διεξαγωγής του φεστιβάλ μπύρας ώστε να μην συμπίπτουν όλες οι ημέρες και των δύο εκδηλώσεων, πράγμα το οποίο ο διοργανωτής έπραξε”.

Μάλιστα, συνεχίζει ο κ. Κόρτας, “από την ΕΤΑΠ μου ανέφεραν ότι αποφάσισαν να γίνουν και τα δυο Φεστιβάλ φέτος και ανέλαβα, με τη σύμφωνη γνώμη τους, να καλέσω συνάντηση τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο, ώστε να λυθούν όλα τα προβλήματα με στόχο να πραγματοποιούνται και τα δυο φεστιβάλ, αλλά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους”.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, “είναι δυο εκδηλώσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Λευκωσίας και βοηθούν την κοινωνία να παρακολουθεί με χαμηλό εισιτήριο γνωστά ονόματα από το χώρο της μουσικής”.

Προσθέτει ότι το ΕΒΕΛ στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “προσκαλούνται ανήλικοι και χρησιμοποιούνται σχολικοί χώροι” και ως απάντηση ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς δηλώνει ότι “ο χώρος στον οποίο πραγματοποιείται το Φεστιβάλ είναι εκτός των περιφραγμένων σχολικών εγκαταστάσεων”.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι “η χρήση σχολικών χώρων θα έπρεπε να επικροτείται αντί να κατακρίνεται” διότι ακριβώς “οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές σχολείων και άλλων δημόσιων οργανισμών ανοίγουν προς την κοινωνία, ιδιαίτερα που σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης τα έσοδα από την ενοικίαση των χώρων μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των σχολείων”.

Ο Κώστας Κόρτας αναφέρει πως “το ΕΒΕΛ εδώ και δεκαετίες δεν εντόπισε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε άλλες σχολικές μονάδες στην Επαρχία Λευκωσίας ή σε ολόκληρη την Κύπρο, αλλά μόνο στο γήπεδο του Πάρκου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας” και διερωτάται “γιατί άραγε;”.

Αναφέρει ότι “η ευαισθησία του ΕΒΕΛ είναι επιλεκτική και όχι τυχαία, αφού εξυπηρετεί κάποια ιδιαίτερα συμφέροντα και όπως σε όλα τα φεστιβάλ πηγαίνουν οικογένειες, έτσι και στο `Septemberfest`”.

“Μήπως στο δικό του ή τα άλλα φεστιβάλ υπάρχει face control και απαγόρευση εισόδου σε οικογένειες ή νέους ή μήπως θα έπρεπε, σύμφωνα με το ΕΒΕΛ, να σταματήσει και η Γιορτή του Κρασιού γιατί προάγει τον αλκοολισμό;”, διερωτάται ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς.

Απευθυνόμενος προς το ΕΒΕΛ, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, εξηγεί ότι “στο Septemberfest συμμετέχουν έξι Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας με περίπτερα και ενημερώνουν τους νέους για όλους τους κινδύνους, είτε από τη χρήση ναρκωτικών είτε από τη χρήση αλκοολούχων ποτών, ενώ συμμετέχει και η Αστυνομία Κύπρου με περίπτερο και ενημερώνει για τα τροχαία και πραγματοποιεί αλκοτέστ”.

Επίσης το φεστιβάλ “απασχολεί άνεργους και ενισχύει τα άπορα παιδιά των σχολείων της περιοχής και τα κοινωνικά παντοπωλεία”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Όπως αναφέρει ο κ. Κόρτας, “το ΕΒΕΛ λειτουργεί ως εντολοδόχος κάποιων που μόνο τα ιδιωτικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν αντί να λειτουργήσει εποικοδομητικά και συναινετικά προς όφελος της Λευκωσίας στο σύνολο της και να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε όλοι μαζί οι φορείς να καταρτίσουν ένα πρόγραμμα δράσεων που θα είναι επωφελές οικονομικά, τουριστικά και πολιτιστικά την επαρχία μας”.

Καταληκτικά, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς εκτιμά πως “ορθά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δίνει τα τελευταία χρόνια άδεια χρήσης του συγκεκριμένου χώρου, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί και για άλλες εκδηλώσεις σε χρονικές περιόδους εκτός λειτουργίας των σχολείων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα