Σκληρή κόντρα Λαμπρινού – Αυγενάκη στον απόηχο της επίσκεψης Γ. Μουζάλα

15:27 12/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διαστάσεις παίρνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Λότζια και τον βουλευτή και γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή τη χθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Σήμερα, στο περιθώριο της σύσκεψης, που έγινε στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών υπό τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή,

ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Βασίλης Λαμπρινός απάντησε στον βουλευτή με μία ιδιαίτερα σκληρή δήλωση. Όπως είπε, «δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον κ. Αυγενάκη, το περιεχόμενο του οποίου χαρακτηρίζω άθλιο, έμπλεο καταφρονήσεως προς το πρόσωπο του δημάρχου», με το οποίο του ζητούσε εξηγήσεις γιατί δεν είχε κληθεί στη σύσκεψη με τον κ. Μουζάλα. «Ήταν απολύτως απαράδεκτο και καταφρονητικό το ύφος του κ. Αυγενάκη. Περαιτέρω, είχε το θράσος να καλέσει μέλη της δημοτικής μου ομάδας, να με καταγγείλει προσωπικά και, τουλάχιστον σε ένα από αυτά, να πει ότι θα με τελειώσει. Και διερωτώμαι: Ποιος είναι ο Αυγενάκης που θα τελειώσει τον εκλεγμένο δήμαρχο του Ηρακλείου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινός και πρόσθεσε ότι δεν θέλει να πιστέψει ότι αυτή η συμπεριφορά αντανακλά τις θέσεις και τις απόψεις του κόμματός του, το οποίο σέβεται. «Δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα στον κ. Αυγενάκη και βεβαίως δεν απολογούμαι και ούτε θα απολογηθώ».
Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος «Θλίβομαι. Μπορώ να πω κι άλλα, αλλά δεν θα το κάνω. Αλλά όταν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές…θα γυρίσουμε σε άλλες εποχές όταν λέει σε έναν εκλεγμένο δήμαρχο μιας μεγάλης πόλης ότι θα τον τελειώσουν;»
Όπως έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενο δημοσίευμα, έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, για τη μη πρόσκληση του στη χθεσινή συνάντηση με τον Γιάννη Μουζάλα. Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, διερωτάται για το ποιος είχε την ευθύνη της πρόσκλησης και κλήθηκαν μόνο οι δήμαρχοι των πρωτευουσών της Κρήτης, πώς προκύπτει ο αριθμός των 2000 μεταναστών που αναλογούν στο νησί και γιατί δεν προσκλήθηκαν και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης παρά μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Ακολούθησαν διευκρινίσεις από την πλευρά τόσο της Περιφέρειας Κρήτης όσο και του Δήμου Ηρακλείου, ωστόσο, η κόντρα πήρε επιπλέον διαστάσεις, νωρίτερα σήμερα, καθώς οι ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Χανίων , Ρεθύμνου και Λασιθίου εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση, στην οποία εκφράζουν σειρά ερωτημάτων σε σχέση με το πώς αποφασίστηκε η φιλοξενία δύο χιλιάδων προσφύγων στο νησί και το γιατί δεν προσκλήθηκαν οι υπόλοιποι δήμαρχοι και οι βουλευτές του νησιού στη σύσκεψη με τον κ. Μουζάλα. Ανάλογη ανακοίνωση υπήρξε και από τον βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος εξήγησε γιατί δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για συμμετοχή στη σύσκεψη με τον κ. Κουρουμπλή αναφέροντας πως: «κληθήκαμε στη Χερσόνησο σήμερα, σε συνάντηση, χωρίς προσδιορισμένη θεματολογία και αντικείμενο» και προσθέτοντας: « Με αυτή την πρακτική σας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένει πιστή στην κεντρική γραμμή της, να μην σέβεται τους θεσμούς, το κοινοβούλιο, τη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές, να αποφασίζει και να διατάσσει ερήμην των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα