Αγχώθηκαν αλλά προκρίθηκαν

ΑΕΛ
Οι «κίτρινοι» δυσκολεύτηκαν απέναντι στην Αλκή Ορόκλινη, την οποία τελικά κέρδισαν με 2-1, και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Μπορεί να ίδρωσε, μπορεί να πέρασε δύσκολες στιγμές, όμως η ΑΕΛ πήρε το ζητούμενο χθες στη Λάρνακα, που ήταν η πρόκριση στη β' φάση του κυπέλλου, κερδίζοντας 2-1 την Αλκή Ορόκλινη. Ο Γεωργιάδης ήταν ο παίκτης που λύτρωσε τη λεμεσιανή ομάδα, με το γκολ που σημείωσε δέκα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.

Ο

Πάμπος Χριστοδούλου επέλεξε να μην ξεκουράσει κανένα βασικό ποδοσφαιριστή και παρέταξε την ΑΕΛ με ό,τι καλύτερο διαθέτει, αφού έδειξε να υπολογίζει τους πρωτοπόρους της β’ κατηγορίας και ταυτόχρονα ήθελε να στείλει το μήνυμα στους παίκτες του να μην υποτιμήσουν την αναμέτρηση. Τερματοφύλακα τον Ρομό, δεξιά τον Αϊρόσα, αριστερά τον Φορτούνα, τους Σιέλη και Τζούνιορ (που επέστρεψε μετά από απουσία δύο αγώνων λόγω τραυματισμού) στο κέντρο της άμυνας.

Σοάρες, Σόουζα και Σαβανέ η τριάδα στο κέντρο, οι Γεωργιάδης (στο ντεμπούτο του στο βασικό σχήμα) και Μέσκα στα φτερά και ο Αρουαμπαρένα στην επίθεση. Μάλιστα στο β' ημίχρονο και όταν το σκορ ήταν ακόμα ισόπαλο αγωνίσθηκε και ο Μπουένο.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ είχε πολύ μέτρια παρουσία, συνέχεια του αγώνα με την ΑΕΖ. Μετά το 60ό λεπτό ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, έφτιαξε φάσεις και στο τέλος δικαιώθηκε με το δεύτερο γκολ. Για την ιστορία το σκορ άνοιξε ο Αρουαμπαρένα με πέναλτι, ενώ η Αλκή ισοφάρισε επίσης με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

Και τώρα ΑΕΚ
Από σήμερα η προσοχή όλων στρέφεται στο ντέρμπι του Σαββάτου με την ΑΕΚ στην «Αρένα». Είναι πολύ πιθανό ο κ. Χριστοδούλου να επιλέξει την ίδια 11άδα με τον χθεσινό αγώνα. Ίσως ο Μπουένο να διεκδικήσει τη μια θέση στη μεσαία γραμμή από τον Σαβανέ, που και χθες κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Όλοι στη λεμεσιανή ομάδα ξέρουν ότι ο μεθαυριανός αγώνας δεν θα έχει καμιά σχέση με τον χθεσινό και πως για να μπορέσει η ΑΕΛ να έχει βαθμολογικό κέρδος θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ πιο καλή σε σχέση με τα τελευταία δύο της παιχνίδια.

Ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας ουσιαστικά θα έχει στη διάθεσή του μόνο δύο προπονήσεις για να καταστρώσει τα πλάνα του για το πώς θα αγωνιστεί η ΑΕΛ στην «Αρένα» για να πάρει τη νίκη. Ο κ. Χριστοδούλου περιμένει ότι η ομάδα του θα παρουσιαστεί με το καλό της πρόσωπο, μιας και ο αγώνας το Σάββατο ανοίγει τον κύκλο των ντέρμπι, αφού μετά τη διακοπή θα ακολουθήσουν στο Τσίρειο τα παιχνίδια με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια.

Μιλά ο κόουτς
Ο Πάμπος Χριστοδούλου θα παραθέσει δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα το πρωί (10:30) στο βοηθητικό της ομάδας στο Τσίρειο και θα μιλήσει για την αναμέτρηση με την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, αρχίζει σήμερα το πρωί (10:00) στο AEL Official Shop η προπώληση των εισιτηρίων για το ντέρμπι του Σαββάτου. Σήμερα η προπώληση θα είναι αποκλειστικά και μόνο για τους κατόχους εισιτηρίων Διαρκείας LION. Την Παρασκευή η προπώληση θα ισχύει για τους κατόχους Εισιτηρίων Διαρκείας κατηγορίας “LION”, “GATE 3” και “GATE 3 ΣΥΦΑΕΛ”. Το Σάββατο εάν και εφόσον απομείνουν εισιτήρια, θα πωλούνται ΜΟΝΟ με την επίδειξη της κάρτας του προγράμματος «Η ΑΕΛ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ».

Keywords
Τυχαία Θέματα