Αύξηση για δεύτερη ημέρα στην τιμή πετρελαίου

Διεύρυνε τα κέρδη του την Πέμπτη το αργό πετρέλαιο κατά τις συναλλαγές στην αγορά εμπορευμάτων της Ασίας, λόγω της υποχώρησης του δολαρίου και των εκτιμήσεων για ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ.

Το δολάριο υποχωρεί καθώς περιορίστηκαν οι εκτιμήσεις των αγορών για νέα

αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων εντός του 2016. Επίσης, οι επενδυτές δεν έδωσαν σημασία στα στοιχεία που έδειξαν νέα αύξηση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ, με τους αναλυτές να επιμένουν ότι θα είναι βραχυπρόθεσμο οποιοδήποτε ράλι στην τιμή του πετρελαίου.

Γύρω στις 08.10 ώρα Κύπρου το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate, παράδοσης Μαρτίου, ενισχυόταν μέχρι 32 σεντ ή 0,99%, σε $32,60 το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ συμβόλαια Απριλίου διαπραγματευόταν υψηλότερα κατά 27 σεντ ή 0,77%, στα $35,31 το βαρέλι.

Τα δύο συμβόλαια του αργού έκλεισαν την Τετάρτη υψηλότερα. Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στην κορυφαία καταναλώτρια χώρα πετρελαίου στον κόσμο αυξήθηκαν κατά 7,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιανουαρίου.

Ο αριθμός ήταν διπλάσιος από τις εκτιμήσεις της αγοράς, με τα συνολικά αμερικανικά αποθέματα αργού να αυξάνονται στα 502,7 εκατομμύρια βαρέλια, αγγίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τα 500 εκατομμύρια βαρέλια.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα